Max Brenner – en faslig massa choklad

Hittade Max Brenner som finns på två ställen i New York, (men även på flera ställen i Australien, Singapore, Filipinerna & Israel). Det är en restaurang som helt och hållet kretsar kring choklad. De är kända för sin varma choklad som jag inte testade denna gång.

Denna gång nöjde jag mig vid att bara bläddra igenom menyn för desserterna och det tog sin lilla tid att bestämma sig. Det fanns mycket gott att välja mellan!

Till slut blev det en Tutti-Frutti Waffle;

Warm waffles topped with fresh strawberries, blueberries and white chocolate chunks. Served with toffee bananas, vanilla ice cream and varm melted chocolate sauce – $11.25

Nu råkar jag vara extremt svag för den här typen av våfflor och denna var fenomenalt god. Bären var enormt färska och smakade mycket. Chokladsåsen var underbart god och hade jag bara kunnat med så hade jag slickat upp all sås på tallriken! ;-)

Tjejerna som satt bredvid mig delade på en Melting Chocolate Heart Cake som jag tycker påminner en hel del om chokladfondanten som jag har gjort tidigare.

Jag var så pass nyfiken att jag var tvungen att gå tillbaka en annan dag och testa just denna chokladefterrätt. Choklad är ju gott, så detta kan ju inte vara så dumt, eller?

Det var gott, men inte så gott som jag hade trott/hoppats på.
Jag menar, med den här typen av beskrivning så åkte mina förhoppningar skyhögt upp:

Warm chocolate cake with a melting heart of dark och white chocolate. Served with vanilla ice cram, whipped cream, fresh strawberries and blueberries with a choice of warm chocolate or raspberry sauce served on the side – $11.50

Den var så där härligt krämig och man anade den vita chokladen när man stack skeden i den, men chokladsmaken var si så där. Jag kan inte riktigt sätt fingret på vad det var men den var inte så utsökt god som min tidigare våffla var.

De serverar även mat, vilket ska vara helt okej vad jag har hört. Deras drinkmeny består enbart av drinkar som på ett eller annat sätt innehåller någon form av choklad! Men det är nog för de olika efterrätterna och chokladdryckerna som du kommer hit.

Gästerna då? De två gånger jag besökte restaurangen så var det mestadels människor mellan 20-30 år, sedan några få barnfamiljer med barn i 7-10-års åldern.

Gillar du inte choklad så är detta inte ett ställe för dig kan jag väl sammanfatta det hela som. ;-) Gillar du choklad så lär du inte bli besviken.

Om du vill ha med dig lite mera choklad när du lämnar restaurangen så kan du ta vägen förbi deras butik där de säljer chokladpraliner eller så tar du vägen förbi take-away disken och köper med dig en chocolate brownie cookie (ett mellanting mellan cookie och brownie, lät godare än vad det var, men det var en massa choklad så det gick ner ändå! ;-)

I NY hittar du restaurangerna med tillhörande butiker på:
841 Broadway, mellan 13th & 14th St.

Öppettider:
Mån-Tors: 08:00 – 23:00
Fre-Lör: 08:00 – 01:00
Sön: 09:00 – 23:00

141 2nd Avenue och 9th St.

Öppettider:
Mån-Tors: 10:00 – 23:00
Fre-Lör: 10:00 – 01:00
Sön: 10:00 – 23:00

Kommentarer

Linda skrev 2008-07-04 klockan 10:06

Vilka härliga bilder på de chokladiga rätterna. Ser verkligen jättegott ut. Om jag åker till NY någon gång måste jag gå dit :)

Millan skrev 2008-07-04 klockan 10:29

Åå vilket ställe! Fantastiska foton och riktigt lockande text! Jag är fast! Dit vill jag!

ina skrev 2008-07-05 klockan 15:33

vilka farliga bilder:o gottgott.. ha en bra kväll!:)

Chrisse skrev 2008-07-05 klockan 23:11

Zuhl med choklad!!

Lämna en kommentar
Reklam: