Mandelcréme och Pistagecréme

Jag har tidigare bloggat om vårt besök på den stora matmässan i Stockholm och här kommer ännu ett inlägg som uppföljning på det.

En av montrarna som verkligen lockade oss var OliOli. Läckra oljor i mängd, men speciellt två av burkarna med kräm lockade. Redan när vi stod där med vars en provsmakningssked hade vi nog kunnat äta upp dem. Men vi bestämde oss för att de fick följa med hem istället.

mandel och pistagekräm

Mandelcréme tillverkad av siciliansk mandel av bästa kvalitet. Ljuvlig till bakverk, desserter eller att äta bara som den är.
Källa: http://www.olioli.se/choklad-konfektyr/mandelcrme

Pistagecréme tillverkad av siciliansk pistage av bästa kvalitet. Ljuvlig till bakverk, desserter eller att äta bara som den är.
Källa: http://www.olioli.se/choklad-konfektyr/pistagecrme

mandel och pistagekräm

Och krämen fick bli fyllning i världens godaste “kanelbullar”, som då inte längre är kanelbullar. Vi utgick från vårt favoritrecept på vetedeg, som är lussekatterna från Vetekatten. Vi följde receptet, men uteslöt saffran. Sen kavlade vi ut degen och gjorde en fyllning med 110 g smör + 120 g kräm (till halv sats deg).

Pistagebullarna blev riktigt goda.

mandel och pistagekräm

Men den solklara vinnaren blev mandelbullarna. Jäklar vilka goda bullar alltså! Fyllda på samma sätt som pistagebullarna och toppade med hackad sötmandel.

mandel och pistagekräm

De här tog snabbt slut..

Krämen var jättegod i bullar och vi tror att den är en höjdare som fyllning i tårtor, kanske blandad med vispad grädde? Någon av våra läsare som har fler förslag på vad vi kan använda krämen till?

Lämna en kommentar
Reklam: