Lomelinos jordgubbsglass

Kondenserad mjölk som grund i glass är verkligen supergott. Resultatet blir krämigt och bara sådär gudomligt gott. Det här receptet fungerar utmärkt till olika typer av bär. Receptet kommer från boken Lomelinos glass.

Lomelinos jordgubbsglass

250 g rensade jordgubbar
1 msk pressad citron
400 g sötad kondenserad mjölk (1 burk)
2,5 dl vispgrädde (personligen vill jag gärna ha ännu mer grädde i, för att inte den kondenserade mjölken ska ta över, gärna närmare 4 dl)

Mixa jordgubbar och citronsaft till puré. Blanda i den kondenserade mjölken.

I en annan skål vispar du grädden fluffig, men inte för hårt!

Blanda grädden i jordgubbsröran. Kör smeten i glassmaskin. Den kommer att bli som mjukglass, men den blir bättre om du sen tar upp glassen, lägger i en skål och ställer i frysen ytterligare några timmar.

Kommentarer

Sten skrev 2020-09-10 klockan 18:51

Aldrig testat! Får bli av snart. Kanske med något av era andra recept! Ser väldigt gott ut :)

Millan skrev 2020-09-14 klockan 13:56

Ja, det tycker jag du ska testa :) Glass är ju så gott!

Lämna en kommentar




*