Lomelinos jordgubbsglass
Lomelinos jordgubbsglass gjorde succé när hennes receptbok “Lomelinos glass – Linda Lomelino” släpptes 2015. Tidigare var det en ganska välbeverad hemlighet att använda kondenserad mjölk som grund i glass, men resultatet är verkligen supergott. Har du inte testat än är det verkligen dags nu!
Det här receptet fungerar utmärkt till olika typer av bär, så se det som ett bra grundrecept.
Lomelinos jordgubbsglass
250 g rensade jordgubbar
1 msk pressad citron
400 g sötad kondenserad mjölk (1 burk)
2,5 dl vispgrädde
Millans kommentar: personligen vill jag gärna ha ännu mer grädde i, för att inte den kondenserade mjölken ska ta över, gärna närmare 4 dl. Och med mer grädde så gärna några extra bär också. Det handlar mest om att jag inte vill att den kondenserade mjölken ska ta över förmycket.
Mixa jordgubbar och citronsaft till puré. Blanda i den kondenserade mjölken.
I en annan skål vispar du grädden fluffig, men inte för hårt!
Blanda grädden i jordgubbsröran. Kör smeten i glassmaskin. Den kommer att bli som mjukglass, men den blir bättre om du sen tar upp glassen, lägger i en skål och ställer i frysen ytterligare några timmar.
Fler tips på smaksättningar till glassen
Reklam:
Lämna en kommentar