Långkokt helgskinka/julskinka

När butikerna säljer ut julskinkorna så gäller det att passa på att köpa några och lägga i frysen. Här kommer ett enkelt recept på hur du i princip bara värmer upp den långsamt och får ett riktigt mört kött.

långkokt helgskinka

Långkokt helgskinka/julskinka

1,5 kg kokt helgskinka
3 lagerblad
1 gul lök
30 svartpepparkorn/vitpepparkorn/grönpepparkorn
vatten, så det täcker skinkan
0,5 tsk salt för varje liter vatten

serveringsförslag:
potatissallad
grönsaker

långkokt helgskinka

Skölj av skinkan i kallt vatten. Lägg skinkan i slow cookern.

långkokt helgskinka

Lägg ner pepparkorn, grovt hackad lök och lagerblad. Slå på vatten så det täcker skinkan och häll över salt. Koka sedan på låg temperatur i slow cookern i 6-8 timmar.

Sen är det bara att äta :)

TIPS: Har du däremot köpt en rimmad okokt skinka föreslår jag att du sous videar den för bästa restultat >>

Kommentarer

Helene skrev 2017-12-30 klockan 09:35

Varför koka en redan kokt skinka? ?

Millan skrev 2018-01-01 klockan 20:10

Hej Helene! Därför att jag köper på mig när butikerna säljer ut dem och fryser. Så detta är ett sätt att värma upp dem på och få lite mer smak. Det blir lite mer "pulled skinka" liksom.

maria skrev 2020-11-19 klockan 20:08

har precis köpt en cc och kör min första pulled karré just nu. Jag har eget griskött, Linderödsgris, ett lite tuffare fläskkött. Om jag tar min rimmade skinka rå, gäller ändå låg och 7-8h då?

Millan skrev 2020-11-20 klockan 08:49

Grattis till ett bra köp Maria! Jag har faktiskt inte testat rimmad rå skinka, så det kan jag tyvärr inte svara på.

Lämna en kommentar




Reklam: