Långkokt helgskinka/julskinka

När butikerna säljer ut julskinkorna så gäller det att passa på att köpa några och lägga i frysen. Här kommer ett enkelt recept på hur du i princip bara värmer upp den långsamt och får ett riktigt mört kött. Fungerar bra om skinkan varit fryst också.

långkokt helgskinka

Långkokt helgskinka/julskinka

1,5 kg kokt helgskinka
3 lagerblad
1 gul lök
30 svartpepparkorn/vitpepparkorn/grönpepparkorn
vatten, så det täcker skinkan
0,5 tsk salt för varje liter vatten

serveringsförslag:
potatissallad
grönsaker

långkokt helgskinka

Skölj av skinkan i kallt vatten. Lägg skinkan i slow cookern.

långkokt helgskinka

Lägg ner pepparkorn, grovt hackad lök och lagerblad. Slå på vatten så det täcker skinkan och häll över salt. Koka sedan på låg temperatur i slow cookern i 7-8 timmar.

Sen är det bara att äta :)

Kommentarer

Helene skrev 2017-12-30 klockan 09:35

Varför koka en redan kokt skinka? ?

Millan skrev 2018-01-01 klockan 20:10

Hej Helene! Därför att jag köper på mig när butikerna säljer ut dem och fryser. Så detta är ett sätt att värma upp dem på och få lite mer smak. Det blir lite mer "pulled skinka" liksom.

Lämna en kommentar




*