Klassisk gubbröra

I bloggen Matgeek hittade vi recept på en riktig klassisk gubbröra och bestämde oss för att testa den till påsk, istället för att göra vår “vanliga” Nubberöra.

gubbröra

Gubbröra
till 4 portioner

4 potatisar av god kvalité
3 ägg
1 liten rödlök
6 ansjovisfiléer (gärna några extra tycker vi)
2 msk ansjovisspad (var försiktig så att det inte blir allt för salt)
Dill (färsk)
Gräslök (färsk)
Salt & peppar

till servering:
knäckebröd

Koka potatisen och låt svalna. Koka äggen. Skala dem och låt svalna

Skär potatis och ägg i mindre bitar. Finhacka löken. Blanda den med potatisen.

Ta cirka 5 kvistar dill och 7-8 strån gräslök. Finhacka och strö över potatisen.

Skär ansjovisen i centimeterstora bitar. Tillsätt dem till potatisen. Häll på spadet. Ta gärna lite mindre först och tillsätt mer när allt är klart och du smakat av det.

Ta ett par rejäla drag med pepparkvarnen. Smaka av. Om det behövs mer sälta har man i mer spad eller lite salt.

Servera gubbröran på en bit hårt bröd (gärna som små munsbitar).

Källa: Med några små ändringar från http://matgeek.se/2015/04/02/gubbrora-den-klassiska-du-kan-servera-svarfar/

Millans kommentar: Det här var definitivt gott och vi kan tänka oss att göra den igen. Men ska vi välja så föredrar vi faktiskt nubberöran som är betydligt krämigare.

påskmat 2015
Från årets påskmiddag. Läs mer om den här.

Lämna en kommentar




*