Nubberöra på knäckebröd

Den godaste Nubberöran på årets midsommarbord var utan tvekan denna. Perfekt salt matjesill i kombination med friskt äpple och fräscha kryddor. Den ska definitivt göras om även när det inte är midsommar. På fotot syns dessutom matjessill, ägg, gräddfil och gräslök.

nubberöra och matjes

Nubberöra
1 burk matjessill i bit
1 ägg
1 rödlök
1 äpple

1/2 dl majonäs
1/2 dl creme fraiche
1 msk kaviar på tub
1 msk skuren gräslök
1 msk finhackad dill
peppar

till servering:
knäckebröd

Häll av lagen från sillen och låt den rinna av. Skär sillen i små bitar. Hårdkoka ägget och låt det kallna. Skala och finhacka ägg, lök, äpple.

Blanda majonnäs, crème fraiche och kaviar. Blanda ner resten av ingredienserna. Smaksätt med peppar.

Servera nubberöran på knäckebröd.

Källa: ICA-tidning (minns dock inte vilken då jag bara lite slarvigt rivit ur just detta)

Lämna en kommentar




*