Jordgubbstårta med lemoncurd

Årets födelsedagstårta till maken blev en browniebotten med dajmbitar, lemon curd i mitten och sedan en Philadelphia/gräddtopping med massa färska jordgubbar.

Helt okej tårta, men inget som vi ramlade av stolen för tyckte jag personligen. Browniebotten blev lite för dominant kontra lemon curden. Det hade nog varit bättre att hålla sig till originalet med en vanlig chokladtårtbotten i detta fall än denna hybrid av flera olika tårtrecept. Ja, ja, den blev ju i alla fall ganska snygg. ;-)

Fyllning:
250 gr färska jordgubbar
200 gr Philadelphiaost
1,5 dl vispgrädde
1 tsk florsocker

1 dl färdig lemon curd


Gör så här:

1. Vispa grädde och florsocker till fyllningen. Rör philadelphiaosten mjuk och blanda ner den i grädden.
2. Rensa och skiva jordgubbarna till fyllningen tunt och rör ner dem i philadelphiagrädden. Blanda runt så att jordgubbarna bara blir lite lätt mosade.
3. Dela botten i två delar. Bred på ca 1 dl färdig lemon curd och lägg på den andra tårtbotten.
4. Bred över fyllningen och toppa med mera skivade jordgubbar, minst 250 gr, gärna mera.
5. Ställ svalt att dra i någon timme. Ta fram den en stund innan servering så att den inte är iskall.

Smaklig tårtstund!

Lämna en kommentar




*