Gusto – Italienska delikatesser

Reklam för Gusto – italiafoodmarket.com

Det här är något jag verkligen sett framemot att få sätta tänderna i. För efter ett år då jag knappt varit utanför dörren så fick jag möjlighet att faktiskt få smaka på Italien igen.

Marco och Sal är två napolitanska killar som brinner för att, trots pandemins framfart, sprida Italienska delikatesser från de bästa lokala tillverkarna. Målet är att det inte ska kosta mer att beställa på nätet än att besöka den lokala italienska marknaden.

Direkt från den italienska marknaden, härliga produkter

När jag öppnade lådan med godsaker visste jag knappt var jag skulle börja. Det finns så mycket jag vill göra och så mycket jag kommer att göra med detta. Men först på listan hamnade pizza.

Jag har ett minne, för några år sedan i Venedig. Denna vackra stad där allt verkar vara dyra restauranger för turisterna. Men äta måste man ju och vi hittade ett ställe och hade väl inga högre förväntningar, trots att tripadvisor rankat den högt. Men där inne fick jag en fantastisk pizza. Det var gul tomatsås på halva och röd tomatsås på andra halvan. Tomaterna var så smakrika och goda och mozzarellan smakade på ett sätt jag aldrig tidigare upplevt. Detta har jag haft i bakhuvudet sedan dess, men aldrig riktigt fått till..

Gör din egen tomatsås till pizza

Jag beställde en burk med gula tomater och en flaska med röda krossade/passerade tomater.

Jag använde halva den röda flaskan till 3 pizzor. Blandade med 1 tsk oregano, 1 tsk timjan, 1/2 tsk salvia och lite lökpulver. Sen bara att röra runt.

Gula söta tomater

De gula tomaterna mosade jag lite slarvigt med en gaffel och klippte lite slarvigt med en sax. Sen kryddade jag bara lätt med lite salt.

Världens godaste mozarella

Sen kom vi till Mozzarellan. Alltså.. jag har aldrig sett en liknande mozzarella med så mycket smak och härlig konsistens. Stora var de också!

Surdegspizza på gång

Pizzadegen hade jag förberett några dagar innan. Surdegsbollar som fått vila i kylen 2 dygn. Helt recept på detta finns här (längst ner i inlägget) >>

Surdegspizza med supergod pizzasås

Sen till den roliga delen, nämligen att trycka ut bottnen och lägga på godsakerna. Vi gjorde lite olika varianter för att alla skulle få sina önskemål, men detta är min.

Godare än såhär blir inte en pizza

Alltså.. jag tror inte ni förstår hur underbar denna pizzan var! Botten var krispig med fluffiga kanter. Tomatsåserna var lika goda som jag mindes dem från Italien. Mozzarellan var perfekt i konsistensen och smakade så gott. Lite lufttorkad skinka på det, som fick vara med i ugnen. Efter ugnen toppade jag med flingor av parmesan, rucola och färska tomater.

Bättre än såhär blir inte en pizza!

Gusto – italiafoodmarket.com

Jag kan ärligt säga att sakerna jag använt till pizzorna håller hög kvalité och var fantastiskt goda!

Här hittar du butiken och kan titta igenom vad de har i sitt sortiment:
italiafoodmarket.com

Lämna en kommentar
Reklam: