Grundrecept på pannkakor

grundrecept pannkakor

Grundrecept pannkakor:
ca 8 st

3 dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
30-50g smör

Nyttigare pannkakor (fotot):
ca 15 st

3 dl vetemjöl
1 dl vetekli
2 dl fullkornsvetemjöl
1 tsk salt
12 dl mjölk
6 ägg
60-100g smör

serveringsförslag:
sylt
glass
grädde
florsocker
honung/lönnsirap

tips:
Pannkakor går utmärkt att frysa.

 

Pannkakor:
Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen.
Smält eventuellt fettet och rör ner det i smeten, då behövs inget extra fett vid gräddningen.

Om pannkakorna ska vara till crepes, gör dem ganska tjocka så att de håller för fyllningen (ca 1-1,5 dl smet per pannkaka).

Lämna en kommentar




*