Grundrecept på pannkakor

Enkla, goda och klassiska pannkakor. Precis som det ska vara!

Grundrecept på pannkakor

Grundrecept pannkakor:
ca 8 st

3 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
6 dl mjölk (fungerar lika bra med havremjölk)
3 ägg
30-50 g smält smör

Nyttigare pannkakor:
I receptet ovan går det utmärkt att byta ut delar av vetemjölet mot vetekli, fullkornsvetemjöl, vetemjöl special fullkorn eller liknande.
Jag har även haft lite överblivna kokta röda linser jag mixat ner i smeten utan att barnen märkt något.

serveringsförslag:
sylt
glass
grädde
florsocker
honung/lönnsirap
nötkräm
fruktsallad

tips:
Pannkakor går utmärkt att frysa.

Grundrecept på pannkakor och plättar

Pannkakor:
Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen.
Smält smöret och rör ner det i smeten, då behövs inget extra fett vid gräddningen.

Om pannkakorna ska vara till crepes, gör dem ganska tjocka så att de håller för fyllningen (ca 1-1,5 dl smet per pannkaka).


Pannkakor till alla

Har du någon matkänslighet eller allergi? Titta då in på det här inlägget istället, så får du tips på hur du kan anpassa dina pannkakor >>


Lämna en kommentar