Grekisk pyttipanna på stekhäll
Idag dammade vi av ett gammalt recept på Grekisk pyttipanna och bestämde oss för att anpassa det; Grekisk pyttipanna på stekhäll. Från början ett recept att göra i ugnen, men nu som sagt till stekhäll istället. Som vanligt med stekhällen så handlar det mycket om att förbereda allt innan. Hacka och skär alla grönsaker och se till att ha allt med dig ut. För när du väl börjar går det undan och maten är färdig på ett kick. Lätt att göra till massor av folk dessutom.
Grekisk pyttipanna på stekhäll
till 4 portioner
500 g fläskfilé
500 g klyftpotatis
1 röd paprika
1-2 lökar (gul och/eller röd)
500 g tomater
1 fetaostblock
1/2 citron i klyftor
Marinad:
2 dl olja
1 dl soja
3 pressade vitlöksklyftor
1 msk djupfryst hackad ingefära
1 tsk sambal oelek
salt & svartpeppar
Sås:
2 dl creme fraiche
2 msk majonnäs
1/2 msk italiensk salladskrydda
1/4 msk lökpulver
Dela fläskfilén i mindre bitar och marinera några timmar.
Gör såsen och ställ kallt fram till servering.
Klyfta löken, dela paprikan i bitar, halvera tomaterna och skär citronen i klyftor.
Häll köttet med all marinad på stekhällen och rör runt. Blanda ner de djupfrysta potatisklyftorna och löken. Stek tills köttet är färdigt och potatisen genomvarm.
Stäng av stekhällen och tillsätt paprika och tomat. Rör runt och låt stå på eftervärme. Smula över fetan och lägg på citronklyftorna.
Servera med såsen.
Reklam:
Lämna en kommentar