Kryddor från Spicemaster och Kycklingfilé med grönsaker

Vi har fått äran att testa de nya kryddorna från Spicemaster. Ekologiska och tillsatsfria kryddor, vilket redan där bådar gott!

spicemaster

Det finns såväl “rena” kryddor som blandningar. Totalt 45 olika burkar finns det att välja mellan, alla utan tillsatser av salt, socker, förtjockningsmedel eller aromförstärkare.

spicemaster

Först ut i testen var en av blandningarna som lät riktigt spännande – Morning wellness.

Ny läcker mustig frukostkrydda till fil, yoghurt, mjölk eller gröten. Blanda gärna med flingor, müsli, färsk frukt och/eller bär. En perfekt start på dagen.

En mix av krydder/örter som är kända för sina antiinflammatoriska och/eller antioxidantiska egenskaper mm.

Innehåll: Kanel, gurkmeja, kardemumma, ingefära.

Visst låter det spännande! Dock ska jag erkänna att jag inte tyckte att det var så kul. För det första så saknar jag ett “hål-lock” för att enklare kunna pudra lite över maten. Och att ha det direkt i filen såhär var inget för mig. Det kom betydligt bättre till sin rätt när jag blandade med müslin. Men nä, detta är inget jag kommer att köpa hem igen. Kul att testa och jag kommer att äta upp den, men inte igen.

spicemaster

Nästa kryddblandning ut var Murgh makhani.

Murgh Makhani, även kallad Butter Chicken, är en kryddmix framtagen för kyckling, men passar utmärkt även till annat ljust kött.

Denna var betydligt roligare än förra kryddan. Med smaker av koriander, spiskummen, kanel, ingefära, vitlök, chili och lite fler andra kryddor gav det en smak åt kycklingen vi inte tidigare själva lyckats få fram. Gott!

De rena kryddorna har jag inte så mycket att säga om. Det är högklassiga kryddor som smakar “rent”. Bättre än så blir det inte. Tummen upp för kryddorna från Spicemaster!

Läs mer om kryddorna här: http://www.spicemaster.se/

kyckling med grönsaker

Kycklingfilé med grönsaker
till 3 portioner

2-3 kycklingfiléer
1/2 – 1 msk Murgh Makhanti-krydda
smör

1 liten squash
1 knippe sparris
10 cm purjolök
100 g sockerärtor
1 orange paprika
olja

kryddsås (gör gärna dubbel sats):
1/2 dl turkisk yoghurt
1 msk chilisås
salt & peppar
2 msk hackade örter (persilja och basilika)

Skär kycklingen i stora bitar och vänd i kryddan. Stek i smör tills kycklingen är färdig.

Blanda alla ingredienserna till såsen och låt stå kallt fram till servering.

Skölj och skär grönsakerna i mindre bitar och fräs i lite olja. Börja med sparrisen, därefter squashen och purjolöken. Lägg sist i sockerärtorna och paprikan. Allt ska fortfarande ha tuggmotstånd kvar.

Kommentarer

Martina skrev 2014-06-02 klockan 12:47

Spännande kryddor!

Lämna en kommentar




*