Gluten- och laktosfri kladdkaka
Kladdkaka som görs på mandelmjöl istället för vetemjöl är faktiskt snäppet godare. Att den då dessutom blir glutenfri är ju bara en bonus. Idag behövde vi dock fixa till receptet lite för att få den laktosfri också, men det går ju lika bra med vanligt smör om man inte behöver ta hänsyn till det. Supergod och kladdig är den iaf! Låt mig presentera; Gluten- och laktosfri kladdkaka!
Gluten- och laktosfri kladdkaka
150 g (laktosfritt) smör
3 ägg
3 dl socker
1,5 dl mandelmjöl (ca 75 g)
1 dl kakao (ca 40 g)
0,5 msk vaniljsocker
1 krm salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och bröa den med mandelmjöl.
Smält smöret och låt svalna något. Rör i socker och ägg.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smöret.
Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten. Låt kakan svalna.
Är du sugen på någon annan kladdkaka tipsar jag gärna om någon av dessa:
Vegansk kladdkaka med citron (scrolla ner på sidan)
Saffranskladdkaka med vit choklad och hallonsås
Vit chokladkladdkaka med hallonsås
Reklam:
Lämna en kommentar