Kladdkaka med brynt smör

Egentligen var jag godissugen en kväll, men så dök denna upp i mitt instagramflöde. Efter det kunde jag inte sluta tänka på den och under hösten är det nog det enda jag faktiskt har bakat.. Riktigt god är den iaf.

[uppdaterat 2019] Det här blev ett riktigt favoritrecept och har förändrats lite efterhand. Så känner du inte riktigt igen receptet så är det för att versionen här också har uppdaterats tills den nu är perfekt :)

Kladdkaka med brynt smör

Kladdkaka med brynt smör

4 dl socker
4 ägg
200 g brynt smör (se beskrivning nedan)
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjöl
1 tsk flingsalt
1,5 dl kakao (typ Kung markatta. Någon finare sort så att det blir riktigt smaskigt.)

till servering:
grädde

Tips: Har du tid så mår den bra av att stå till sig någon timme. Du kan med fördel även göra den dagen innan och låta vila i kylskåp.

Kladdkaka med brynt smör

Sätt ugnen på 180 grader.

Blanda alla ingredienserna. Lägg bakplåtspapper i en form, ca 20 x 30cm.

Sätt in ugnen ca 20-25 min. Den ska vara kladdig i mitten när du tar ut den.

Källa: Omskrivet recept från: https://www.instagram.com/p/BnjMEPXlyRR/?taken-by=goda.grejer

Hur bryner man smör?

Hetta upp smöret i ett stekjärn eller kastrull. När smöret “tystnat” börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det blivit gyllenbrunt och doftar sött är det klart.

Piffa till det

Den här kladdkakan är verkligen perfekt kletig och passar lika bra som enkel fika som tårtvariant. Lite florsocker och strössel så blir det riktigt bra.

Lämna en kommentar




*