Friterade lökringar, mozarellasticks och andra läckerheter från Lindströms

Det finns ett litet familjeföretag som heter Lindströms. De försöker slå sig in på den svenska marknaden med kvalitet på saker framför att vara billigast. Nyligen släppte de nya hamburgare som vi blev sugna på att testa och när vi letade efter dem i frysdisken insåg vi vilket stort sortiment de hade. Det hela slutade med att hamburgarna fortfarande ligger kvar i frysen medan vi bjöd hem mina föräldrar på middag för att testa de andra sakerna.

Lindströms

Det såg inte helt fel ut va? Diverse friterade godsaker, Marias coleslow, syrad rödlök, pitabröd, selleri stjälkar och morötter att dippa i en grönmögelröra samt en rejäl sallad.

Lindströms

Vi börjar med att titta närmare på en av kvällens stora vinnare – Pulled pork. 2 “puckar” á 150 g i en påse för 50 kr.

Jag har testat ganska många sorters “färdig” pulled pork och ska väl erkänna att jag är ganska trött på det. När jag dessutom läste att dessa blev bäst i micron på ett par minuter så suckade jag högt mina förväntningar var inte höga. Men dessa visade sig vara riktigt bra. På ett par minuter så blev det prima kött med en ganska söt kryddning. Ihop med picklad lök så är det en snabbfixad middag. Här valde vi att servera köttet i pitabröd med sallad, samt picklad rödlök. Jag har en känsla av att jag kommer fixa sånt här till min lunchlåda framöver.

Lindströms

Sen kommer vi in på alla dessa mer eller mindre friterade saker. Här ovan ser ni Cheddar Cheese Jalapeño, 7 stycken för 30 kr.

Lindströms

Längst bak i skålen ligger Onion Rings och Chili Cheese Nuggets. De större sakerna längst fram är Cheddar Cheese Jalapeno och de smala sakerna är Mozzarella Sticks. Påsarna kostar mellan 20-30 kr.

Tillagningen av dessa kan ske på flera olika sätt, fritera i olja (antingen riktig fritös eller stekjärn), vanlig ugn eller varmluftsugn. Men varför nöja sig med detta tänkte vi och plockade fram vår varmluftsfritös. Dock så kan jag väl säga att det finns en anledning till att de inte nämner varmluftsfritös på förpackningen, för var ingen höjdare. Lökringarna fungerade utmärkt att värma på detta vis, men den roterande armen krossade effektivt allt annat till oigenkännlighet.

Att fritera i olja blir krispigt och gott, men det gäller att se upp så att man inte friterar sönder sakerna.

Enklast är helt klart att lägga på bakplåtspapper och sätta in i ugnen. Vi körde på varmluft och fick perfekt resultat på samtliga saker.

Smakmässigt blev vi alla ganska imponerade faktiskt. Vi kunde inte enas om någon gemensam favorit, men klassikern lökringarna låg bra till.

Lindströms

Vi testade även Buffalo Chicken Wings, vilket jag måste säga var det svaga kortet i sortimentet. Den medföljande röda såsen var dock en höjdare att dippa allt det andra i. Och på baksidan på förpackningen finns recept på en sås med chalottenlök, creme fraiche, blåmögelost och citronsaft som var riktigt god. Men kycklingvingarna i sig var ganska tråkiga.

Lite ris, men mest ros till Lindströms blir det samlade betyget.

Läs mer om Lindströms sortiment här: http://www.lindstroms.se/

Kommentarer

Berith skrev 2014-04-20 klockan 18:26

Det blev en riktigt lyckad provning och allt var så gott.

L skrev 2014-04-23 klockan 18:56

Vi blev besvikna. Hamburgarna skulle vara av fint anguskött, men var torra och knastriga pga brosk och senor. Inte heller god smak. Chili cheese och jalapenobites smakade starkt av mögel, men chili har visst lätt för att bli angripna av mögel. Det smakade så illa att vi tvingades slänga det, oätbart. Vid reklamationen via mailkontakt var de totalt ointresserade och vi blev aldrig kompenserade. 3 st förpackningar som kostade nästan 150 kr sammanlagt. :(

Millan skrev 2014-04-23 klockan 21:24

Hej L! Så trist att ni blev besvikna! Hamburgarna har vi som sagt inte testat, än, men jag lovar att återkomma med det! Trist med det dåliga bemötandet!

Martin Lindström skrev 2014-05-06 klockan 14:47

Hej L, Jag ber om ursäkt dels för sent svar men jag känner inte alls igen dina påpekanden? Vi är väldigt noga med vårt bemötanden och eventuella klagomål. Jag ber verkligen om en kontakt för utredning! Jag hoppas även på ett snart test av burgarna? Hälsningar, Martin Lindström Tel-0550-896 00 Mail martin@lindstroms.se

Lämna en kommentar
Reklam: