Cane Syrup

Jag har en ny kompis i köket jag använt flitigt i sommar – Cane Syrup, Rörsocker Sirap från Dansukker.

Den görs på rörsocker från Malawi och har en fyllig smak med svag ton av lakrits. Den är perfekt till marinader och matlagning. Hittills har jag bland annat använt den i fiskpaket jag grillat, till smulpajen, till marinader, en klick på frukostgröten och faktiskt även till amerikanska pannkakor när lönnsirapen tog slut. Allt med samma goda resultat. Så jag kan verkligen rekomendera er att köpa hem en flaska och testa.

matfoton

Recepttips:
Rödbetsfisk och potatis
Smulpaj på grillen

Amerikanska pannkakor

cane syrup

Till brunch en varm sommardag gjorde jag ett berg av Amerikanska pannkakor och serverade med ringlad Cane Syrup på toppen.

brunch

De amerikanska pannkakorna serverades med turkisk yoghurt och sylt (500 g djupfrysta blandade bär, 1/2 dl socker, 2 msk potatismjöl, rör runt och kör några minuter i micron).

Kommentarer

Linda skrev 2010-07-19 klockan 09:27

Det har jag aldrig använt, får köpa mig en flaska och testa

Anders Öhman skrev 2010-07-19 klockan 19:55

Ska definitivt testas! Kan den ersätta muscovadosocker kanske?

Lämna en kommentar




*