Grillad smulpaj

I något nummer av tidningen Buffe läste jag ett litet tips om att göra smulpaj på grillen. Jag hittade senare receptet på ICA´s sida (länk), men just när jag ville ha det kunde jag inte hitta tidningen. Men hur svårt kan det vara tänkte jag när jag stod där och byggde ihop en riktigt smaskig smulpaj! Det här kommer vi att göra många fler gånger i sommar.

grillad smulpaj

Smulpaj på grillen
till 3 personer

Blanda 1 dl havregryn, 1 dl vetemjöl, 1/2 dl socker.

Tips:
Det blir extra gott om du dessutom kryddar havregrynsblandningen med lite kanel och/eller kardemumma.

ringla över cane syrup

Skala 3 äpplen och skär i klyftor. Använd antingen en färdig form eller bygg 2 formar av aluminiumfolie och fördela äpplena däri. Ringa över ca 4 msk cane syrup och fördela därefter havregrynsröran på toppen. (Har du ingen cane syrup kan du ta lite sirap eller honung.)

smör

Hyvla 75 g smör över allt. Vira in i aluminiumfolie.

grilla grillad smulpaj

Grilla ca 20 minuter tills äpplena är mjuka.

Servera med glass/grädde/marsankräm.


Kommentarer

Susanne skrev 2010-07-10 klockan 15:16

TACk för tipset om skåneställen. Och vilken suverän blogg Du har. Jag kommer tillbaka. Tusen gånger.

Linda skrev 2010-07-10 klockan 20:23

ser gott ut, såg också det i se´naste buffe och kommer testa det i sommar när vi grillar

Emmy skrev 2010-07-11 klockan 00:17

Vilken bra idé! Saknar ett ICA-kort, missar därför mycket bra recept verkar det som.

tina skrev 2010-07-12 klockan 07:39

Det har jag också läst (och tänkt härma) i Buffé! Tack för påminnelsen, och en glad sommar önskar jag dig! :-)

Millan skrev 2010-07-14 klockan 23:30

Susanne: Vad kul att höra att tipset om Skånekategorin kom till användning :) Välkommen åter!

Cicci skrev 2010-07-15 klockan 00:51

Aldrig sett att man kan grilla en kaka innan.. Spännande! :)

Maria skrev 2010-07-15 klockan 06:59

Ser himla gott ut! Det där måste vi prova någon gång.

Lämna en kommentar




Reklam: