Bondens marknad och matplanering
I lördags besökte vi, som vanligt, bondens marknad och gjorde veckans inköp av grönt. På vägen hem från marknaden visade det sig dessutom att vår favoritpumpagård har öppnat för säsongen (länk). Första gången vi handlade där ska jag erkänna att vi inte hade någon större koll på de olika pumporna, men numera köper vi de flesta sorter äter med gläjde. Förvarar man dem svalt håller de dessutom flera månader.
På bondens marknad köpte vi allt från lök till hallon, kantareller, färs med hälften vildsvin, tuppfiléer och bröd.
Detta är några av pumporna vi köpte i år.
Jag gillar pumpor, fast alla fick inte följa med mig hem ;)
Och av allt detta har vi planerat lite middagar framöver!
Vecka 40
Lördag: Vegetarisk/storkok: Grönsakssoppa (länk)
Ordentligt storkok som blev många lunchlådor till frysen.
Söndag: Lyxmiddag: Tuppfiléer serverade med Rotfruktsgratäng med kantareller (länk) samt honungsbakad pumpa.
Dessert: Färska hallon och grädde
Vecka 41
Måndag: Storkok/kött: Köttgryta (länk)
Det blir en variant på Älg-köttgrytan, fast med fläskfilé och varmrökt fläsk från Lillehems utegrisar, som är uppbladat med vildsvin. Planen är inte helt klar än, men vi utgår från den tidigare favoritgrytan iaf.
Tisdag: Kött/pasta: Pannbiffar med kantarellsås
Onsdag: Resterna av köttgrytan från måndagen.
Torsdag: Snabbt: Sillamackor
Fredag: Kött/ost: Spaghettipumpa med ostsås (länk)
Vad händer när man lägger gorgonzola i ostsåsen? Det kan ju knappast bli dåligt tänker vi och ska försöka på fredag.
Lördag: Soppa/storkok: Butternutsoppa med seranochips och brödsticks (länk)
Även idag räknar jag med att det blir rester över så att jag kan fortsätta att fylla frysen med matlådor.
Söndag: Gryta/kött: Pumpagryta med rotfrukter (länk)
Reklam:
Lämna en kommentar