Spaghettipumpa med ostsås

Jakten efter pumparecept fortsatte och jag hittade en sajt med enbart pumparecept, Louie´s Pumpkin Patch. Eftersom jag köpt en Spaghettipumpa jag inte ens visste hur jag skulle använda så föll valet på ett recept med den.

Spaghettipumpa med Ostsås
till 2-3 portioner

1 spaghettipumpa
3 dl riven ost (detta är det som ger mest smak, så välj någon riktigt god ost och skippa alla smaklösa varianter av gratängost och liknande)
6 dl mjölk
200 g tärnade skinkbitar
3 msk vetemjöl
3 dl frysta ärter
salt & peppar
chilipulver

Halvera spaghettipumpan på längden. Ta bort kärnorna. Lägg pumpan med snittytan neråt i en ugnsäker form och fyll på ca 3 cm vatten. Tillaga ca 30 minuter i ugnen 175 grader.

Under tiden som spaghettipumpan tillagas, koka upp mjölk, vetemjöl och lite salt till en sås. Blanda ner skinktärningar, ost och ärter. Rör tills osten smält. Smaka av med salt, peppar och chilipulver.

När pumpan är klar i ugnen, vänd den uppåt och dra en gaffel genom pumpan för att lossgöra spaghettisträngar. Blanda såsen med spaghetti­strängarna och servera rätten med pumpaskalet som en skål.

Källa: http://www.pumpkinpatch.se/huvudratter.htm, med en del ändringar både bland ingredienser och mängd.

Millans kommentar: Lättlagad mat och kul med pumpa som huvudingrediensen istället för ris/potatis/pasta. Osten är det som smakar mest så snåla inte utan välj en smakrik god ost. Ingen maträtt jag längtar efter att få äta igen, men som årligt inslag varje höst när pumporna är som finast kan vi båda tänka oss att äta den igen.

Lämna en kommentar
*