BBQ Chicken Pizza ‘a la California Pizza Kitchen – aka BBQ Kycklingpizza

En pizza som har blivit en klar favorit för oss efter våra resor till USA är BBQ Chicken från California Pizza Kitchen. Har länge funderat på att göra en egen variant och nu när jag hade lite pulled chicken över så tänkte jag att det var dags att prova.

Originalet har inte pulled chicken på sin så detta är min version som blev nog så god! :o)

maria_150428a

Just denna dag fick det bli ett färdigt pizzakit då tiden var knapp och framför allt min planering inte var vidare bra. Men det gick bra med ett köpt kit också även om egen pizzadeg och egen tomatsås nog hade lyft pizzan ytterligare några snäpp!

Nu rullade jag ut den färdiga pizza degen, hade på ett tunt lager med tomatsås, strödde över ett tunt lager med prästost, därefter la jag på pulled chicken, tunt strimlad rödlök och mozzarella.

maria_150428b

Efter en vända i ugnen så blev resultatet så här! Det doftade ljuvligt och detta var helt klart en smakkombination som föll mig i smaken. Jisses så gott det blev! Rekommenderas varmt med andra ord om du har lite pulled chicken över att toppa pizza med det helt enkelt!

Lämna en kommentar
Reklam: