Bakad potatis med fyllning med smak av kyckling och bacon

Bakad potatis med kycklingfyllning

Bakad potatis med en fyllning kan jag tycka är riktigt gott, men någonting som jag sällan gör då det tar sin lilla stund innan allt är klart. Egentligen är det mest väntan på att potatisen ska bli klar, men med lite planering bara så är det en minimal arbetsinsats. Särskilt om man som jag gjorde idag använde fyllning som blev över när jag gjorde vår favoritsmörgåstårta (med smak av kyckling och bacon).

För att baka potatisen så kör jag dem i ungen då jag tycker de blir godast så. Har du tidsnöd så fungerar det att köra dem i micron också. Glöm inte att picka dem med en gaffel bara först innan du sätter igång.

Sätt ugnen på 225 gr och lägg sedan in din pickade bakpotatis på ugnsgallret i ca 50 minuter. Känn med en sticka om potatisen är färdig.

När potatisen är färdig så skär du ett kryss i den och trycker till och fyller den sedan med (valfri) fyllning. Idag åt jag rårivna morötter toppade med granatäppelkärnor.

Lämna en kommentar
Reklam: