Amerikanska vaniljpannkakor

Ett tips inför en lat helgfrukost kanske? Dessa amerikanska vaniljpannkakor är himla goda och lätta att göra. Det doftar dessutom alldeles ljuvligt i köket av vaniljen! :o)

Amerikanska vaniljpannkakor

Till 4-6 personer:

Ingredienser:
3 dl vetemjöl
1 msk råsocker
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
3 dl vaniljyoghurt
1 ägg
1 msk smör + 2 msk till stekning

Ingredienser till amerikanska vaniljpannkakor

Smaksättning:
1 tsk vaniljsocker eller rivet skal från 1 liten apelsin

Tillbehör:
Turkisk eller grekisk yoghurt
flytande honung
kanel

Gör så här:
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt yoghurten och ägget och rör till en jämn smet.

Smeten till amerikanska vaniljpannkakor

2. Tillsätt 1 msk smält smör (jag tar flytande margarin). [Tillsätt apelsinskalet om du väljer det som smaksättning].
3. Grädda små tjocka pannkakor i smöret, 2-3 min per sida, (håll koll så att pannkakorna inte bränns!), tills de fått fin färg.
4. Servera pannkakorna ljumma med en klick yoghurt, lite ringlad honung och kanel på toppen.
5. Pannkakorna kan även serveras med lönnsirap, lemon curd, sylt och grädde eller glass.

Källa: Allt om Mat, nr 18 – 2007

Marias kommentar: Det ursprungliga receptet innehåller hälften fullkornsvetemjöl och även vetekli och sen rivet apelsinskal. Fullkornsmjölet och veteklin har jag hoppat över och apelsinsmaken är jag inte så himla förtjust i så det har jag aldrig provat. Jag kör med 1 tsk vaniljsocker i stället vilket förstärker vaniljsmaken. Pannkakorna är inte överdrivet starka i smaken gällande vaniljen, det doftar mera när man gräddar dem. Ska man ha rätten på en regelrätt brunchbuffé så räcker de säkerligen till minst 6 personer, men äter man dem som ensamrätt så är det nog mera lämpligt för 4 personer.

Kommentarer

Anne skrev 2008-01-11 klockan 14:45

Men gud, hur gott såg inte det där ut! :)

Karin skrev 2008-01-12 klockan 13:55

Mums! Det kanske får bli det till söndagsfrukost imorgon nu när vi har gäster och allt.

Millan skrev 2008-01-13 klockan 14:55

Vi testade något liknande förra helgen, men de blev inte alls så bra. Får testa ditt recept istället. Tack :)

Millan skrev 2008-01-20 klockan 19:53

Nu har vi testat din variant, så nu tänker vi inte testa fler! De här var jättegoda! Tack!

Lämna en kommentar




*