Nypotatis i ramslökspesto och smörstekt torsk
När parmesanen smälter ner över den varma potatisen och ramslökens milda vitlöksdoft blandas med detta. Alltså.. det är här verkligen supergott!
Nypotatis i ramslökspesto och smörstekt torsk
till 4 portioner
1 kg nypotatis
1 sats ramslökspesto (se recept nedan)
800 g torskfile
sallad
sparris
Ramslökspesto
40 g ramslök
1,5 dl riven parmesan
1 dl olja (det går bra att använda någon mild olivolja eller rapsolja)
30 g cashewnötter (fungerar även bra med pinjenötter eller solrosfrön)
salt & peppar
Mixa samman alla ingredienserna och blanda med nykokta potatisar.
Doften är verkligen underbar!
Stek torsken lätt i smör och krydda med salt & peppar.
Ångkoka sparrisen.
Servera med sallad.
Vill du läsa mer om ramslök, var det växer, hur man plockar och hur man tillagar så tipsar jag om det här inlägget; Ramslök (Skogsvitlök) Tips och recept >>
Reklam:
Lämna en kommentar