Ginger Pork Wok på stekhällen serverad med ris
Sommarmatlagning när det är som bäst! Att kunna stå ute i kvällssolen och laga mat är verkligen skönt. Den här snabba vardagsrätten är både god och går snabbt som sjutton att göra. Woksåsen kan du förbereda dagen innan och ställa i kylen om du vill. Låt mig presentera; Ginger Pork Wok på stekhällen serverad med ris.
Ginger Pork Wok
serverad med ris
till 4 portioner
500 g fläskfärs
salt
2 rödlökar
1 burk hela champinjoner delade på mitten
150 g sockerärtor/sugar snaps
olja
Woksås:
2 msk djupfryst hackad ingefära
1 msk socker
2 msk japansk soja
4 msk vatten
1/2 tsk chili flakes
2 tsk vitvinsvinäger
3 vitlöksklyftor (pressade)
till servering:
ris
grönsaker
ev. picklad rödlök
Som vanligt när det gäller matlagning på stekhällen gäller det att förbereda allt innan du går ut.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Woksås: Blanda ingefära, socker, japansk soja, vatten, chili flakes, vitvinsvinäger och pressade vitlöksklyftor
Klyfta rödlöken. Skölj och dela svampen. Dela sockerärtorna på mitten.
Hetta upp stekhällen med en rejäl skvätt neutral olja. Fräs fläskfärs med lite salt på hög temperatur 3-4 min, tills den blivit lite friterad och frasig.
Blanda ner lök och svamp. Fräs ytterligare 2-3 min.
Tillsätt sockerärtor och woksåsen och sjud 1-2 min.
Servera med ris och grönsaker.
Vill du ha fler tips på maträtter till stekhällen?
>> Receptsamling för stekhäll och muurikka >>
Kommentarer
Berit skrev 2021-05-25 klockan 19:17
Har någon provat att använda vildsvinsfärs eller annan färs?
Millan skrev 2021-05-26 klockan 17:42
Hej Berit! Till just detta har jag inte testat något annat. Vill gärna ha något med mycket fett i, så att köttet liksom nästan friteras.
Mathias Fischer skrev 2022-01-17 klockan 18:25
Detta är den första rätten jag gjort på muurikkan.
Mycket gott och smidigt.
Tack för receptet.
/Mathias
Millan skrev 2022-01-17 klockan 18:41
Vad kul att du gillade det Mathias! Är en av mina personliga favoriter på stekhällen också!
Reklam:
Lämna en kommentar