Smörstekta Ramslöksgnocchi
Ramslök, säsongen är inte speciellt lång, så det gäller att hinna göra alla sina favoriter. I år testade vi att blanda ner hackad ramslök i gnocchi, vilket blev riktigt gott.
Smörstekta Ramslöksgnocchi
till 4-6 personer
1/2 kg vetemjöl + 1 dl
1/2 kg potatis
40 g ramslök
2 msk olja
4 ägg
till servering:
smör
sparris
parmesan
Skala och koka potatisen. Hacka ramslöken och blanda med oljan.
När potatisen är färdig, pressa den ner i en bunke och blanda med de andra ingredienserna till en deg. Rulla ut 2 cm tjocka stänger och skär dem i bitar. Använd ca 1 dl mjöl för att lyckas baka ut degen.
Lägg bitarna i kokande lättsaltat vatten. Koka bitarna i omgångar. Först sjunker de till botten, men efter en liten stund flyter de upp till ytan och då är de klara.
Hetta upp en rejäl klick smör och bryn gnocchin i det. Servera direkt medan de är varma och hyvla över parmesan.
Reklam:
Lämna en kommentar