Wienerstänger med äppelmos

Ca 50 kakor:

Ingredienser:
250 gr smör
1,5 dl socker
2 ägg
7 dl vetemjöl
3 krm hjorthornssalt

Fyllning:
2 dl äppelmos
2 tsk kanel

Glasyr:
2 dl florsocker
2 msk vatten

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 gr. Rör smör och socker luftigt.
2. Tillsätt äggen, ett i taget.
3. Blanda mjöl och hjorthornssalt och rör ner i smeten.
4. Dela degen i fyra längder. Rulla ut och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.


5. Gör en fördjupning i längderna och fyll med en sträng äppelmos. Pudra över kanel och grädda mitt i ugnen ca 12 min.

6. Rör ihop glasyren och bred den över äppelmoset på de varma längderna.

7. Skär längderna på snedden i ca 3 cm breda bitar innan de hunnit kallna.

Källa: Allt om Mat nr 15, 2008

Marias kommentar: Glasyren äts upp och det syns inte mycket av dem. Mitt tips är i stället att låta längderna svalna något först så att inte all glasyr smälter ihop med kakorna. Smakmässigt påminner dessa en hel del om vanliga syltsnitt, men är snäppet godare. ;-)

Kommentarer

åsa - hello sugar skrev 2009-04-02 klockan 23:30

mums, har aldrig ätit äppel & kanelkakor men det låter riktigt smaskens :)

Lämna en kommentar




*