Wienerkorv av rapsgris med potatismos

Jag frossar gärna i lyxiga råvaror och lagar rätter som får smaklökarna att dansa, men det finns en rätt som varit favorit sedan jag var liten och som fortfarande är det. Nämligen wienerkorv, hemmagjord potatismos och gröna ärter. Inget svårt, inget avancerat men ack så gott.

Från Scan fick jag frågan om vi ville testa lite produkter med deras nya rapsgris, som hittar till butikerna senare i höst. Rapsgris, det lät ju spännande och hemskickat kom bland annat en paket wienerkorvar.

Vad är rapsgris:

Rapsgrisen är en unik innovation från Scan. Köttet från rapsgrisen är märkbart saftigare, mörare och mer smakrikt än vanligt griskött; tack vare en bättre fettbalans med högre andel nyttiga, omättade fetter som Omega 3. Detta uppnås på helt naturlig väg genom att grisarna äter svensk rapsolja som en del i fodret.

Källa:http://www.cisionwire.se/scan-ab/r/scan-lanserar-rapsgris–naturligt-saftigare-och-godare-griskott-till-restauranger-och-storhushall,c9245595

Koka upp vatten och dra kastrullen från platten och lägg i korven.

Ett tips jag lärde mig på ett av mina sommarjobb för måånga år sedan var att lägga i ett lagerblad och några kryddpepparkorn i vattnet för extra smak.

Servera med hemmagjord potatismos och gröna ärter.

Detta är helt klart en av de godaste wienerkorvar jag smakat på länge! God smak och bra konsistens!

Vill du läsa mer om rapsgrisen har den en egen facebooksida:
https://www.facebook.com/Rapsgrisen

Kommentarer

Berith skrev 2012-07-21 klockan 08:56

Ååååå....wienerkorv och potatismos, en rätt som alltid kommer att ligga högt på listan!

Lämna en kommentar




*