Wictorias Zucciniplättar från Delsbo

Dagens recept kommer från Wictoria, som skickade in via bidra-länken här uppe på sidan. Tack! Det visade sig vara ett bra vardagsrecept som gav goda och mättande plättar.

Zucciniplättar från Delsbo
till 3-4 portioner beroende på vilka tillbehör man väljer

1 medelstor zuccini (ca 400 g)
4 medelstora potatisar (ca 400 g)
salt

1 röd lök
3 ägg
2 dl creme fraiche
3-5 dl mjöl (beroende på hur fast smet du vill ha)
salt & peppar

färska örtkryddor ex. persilja, dill, gräslök

smör

tillbehör (välj själv vad som passar):
bacon
ost
vitkålssallad
lingonsylt

Riv zuccini och potatis, salta, låt stå ca 15-20 min. Krama därefter ur vätskan.

Finhacka löken och blanda ner i smeten.

Blanda ägg och creme fraiche och rör ner i smeten. Tillsätt mjölet lite i taget och rör hela tiden. Krydda med salt, peppar och örtkryddor.

Stek små eller stora plättar i smör. Servera direkt.

I lunchlådan: Den fina lite knapriga ytan försvinner, men smaken är fortfarande kvar. Helt okej lunchlådemat.

Kommentarer

cec skrev 2012-10-23 klockan 23:23

ooh det måste jag bara testa! älskar raggmunkar, så varför inte lite zucchini i? nice!

Mille skrev 2012-10-26 klockan 10:40

Så goda!!

Lämna en kommentar




*