Whole foods – New York

Matvarubutiken Whole Foods är något alldeles speciellt som man bara inte får missa om man är det minsta matintresserad. Det som är så speciellt med denna kedja är att de är inriktade på organisk och naturlig mat, du kommer därmed hitta väldigt många produkter som är Rättvisemärkta, Ekologiska produkter etc. Eller rättare sagt, de amerikanska motsvarigheterna för dessa beteckningar.

Butiken vi besökte denna omgång ligger i bottenvåningen på shoppingcentret Columbus Circle.

Detta är inte bara en vanlig livsmedelsaffär, det är en deli samtidigt. Du har alltså möjlighet att gå in och köpa en kopp kaffe, sushi, plocka ihop en låda med sallad, eller varför inte lite indisk mat? Eller så tar du en av de färdigförpackade lunchlådorna. Eller köp med dig en bakelse eller tårta?

De säljer även en hel del tvål, schampo, body lotion etc. som givetvis inte är testade på djur, som är miljövänliga och allt annat tänkbart som är bra både för dig och naturen.

Nedan följer en orgie i bilder från butiken. Titta och njut! ;-)

Lunchplatser

Vill du inte ta med din luchlåda och gå ut och sätta dig på en parkbänk eller något så kan du slå dig ned vid borden precis utanför affären.

Sushi

Fruktdisken

Salladsbuffén

Salladsbuffén

Oliver

Oliver

Asiatisk buffémat

Tårtor

Bakelser

Kommentarer

Berith skrev 2007-08-05 klockan 17:52

Det är så trevligt att få läsa om era resor och se alla de fina bilderna. Tårtorna och bakelserna vill jag bara sträcka mig efter.

Maria skrev 2007-08-05 klockan 17:57

Berith: Åh vad roligt att du uppskattar inläggen och bilderna. Tårtorna och bakelserna var helt fenomenala. De var små konstverk allesammans och gudomligt goda.

Millan skrev 2007-08-08 klockan 09:04

Vilket ställe alltså! Och vilka foton! Kommer jag någonsin till New York igen ska vi definitivt dit!

Maria skrev 2007-08-08 klockan 18:51

Millan: jag kan följa med! :) Maken har deklarerat att han inte tänker åka dit någon mer gång, två gånger räcker enligt honom, inte enligt mig! Mao, jag följer med, kan vara din personliga guide på Whole foods. ;-)

Mikaela skrev 2008-05-19 klockan 22:54

Vilka bra tips!!

Lämna en kommentar
Reklam: