Whiskycheddarkassler med pasta

I julklapp på jobbet så fick vi en läcker whiskycheddarost. Den sista skalken revs ner och hamnade i den här pastasåsen tillsammans med resterna av julskinkan. God mat gjord på rester :)

pasta

Whiskycheddarkassler med pasta
till 3-4 portioner

400 g blandad pasta
300 g kassler i tärningar (eller överbliven julskinka)
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
2 dl mjölk
70 g riven whiskycheddarost
salt & peppar

till servering:
70 g ruccolasallad
röd paprika

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

Tärna kasslern. Skölj och strimla purjolöken och skala och finhacka vitlöken.

Hetta upp en stekpanna med olja i och bryn alltsammans tills purjolöken är mjuk.

Krydda med salt och peppar. Rör ner creme fraiche och ost. Rör runt och låt koka in några minuter.

Blanda såsen med pastan. Toppa med ruccolasallad.

 

Lämna en kommentar




*