Whiskybutiker

Idag delar Henning, från Societé Spirituosa Hospitalis S.S.H. med sig av de, i hans tycke, fem bästa whiskybutiker inom bekvämt räckhåll för oss i Skåne.

Systembolaget
Systembolaget har ett begränsat lager hemma, men tar ofta in intressante nyheter i begränsad antal. Bästa butik i Malmö är den på Hansa. Via hemsidan kan man i beställningssortimentet hitta ett mycket stort antal whisky till ofta ganska fördelaktiga priser.
http://www.systembolaget.se

Juuls Vinhandel
Juuls Vinhandel i Köbenhavn är en fantastisk butik för whiskybuffs. Här hittar man massor av vanliga och isär ovanliga tappningar av de gyllene droppar. Billigt är det inte, men på plussidan är, att man kan smaka på veckans whisky, ibland lite annat också, och överhuvudtaget får man en synnerligen kunnig vägledning av en trevlig personal. Bäst att lägga sitt besök på förmiddagen om det går. Då har personalen bäst tid att ta hand om dig. Köp kan göras på hemsidan mot betalning med kreditkort och senare avhämtning i butiken.
http://www.juuls.dk/

Bordershop
Bordershop i Puttgarden har ett stort och växande utbud av diverse standardutgåvor till konkurrenskraftiga prisar. Även lite udda utgåvor har på senare år hittat hit även om priserna då förstås följer med uppåt. Tyvärr har kvaliteten på Bordershops hemsida förringats avsevärd i den senare tid. Man kan hoppas att det bara är tillfälligt. Men ett besök kan rekommenderas.
http://www.border-shop.dk/da-DK/Sortiment/Whisky.aspx

De två skotske butikerna nedan nås via internet om man inte har förmånen att besöka dem i London eller Edinburgh vilket varmt kan rekommenderas.

Royal Mile Whisky
Royal Mile Whisky är belägen i Edinburgh på stråket Royal Mile i den övre ändan nära Edinburgh Castle. En butik värd ett besök, men även ett ställe att handla via nätet. Bra och välfungerande hemsida.
http://www.royalmilewhiskies.com/

The Whisky Exchange
The Whisky Exchange är en fantastisk nätbutik med ett stort urval av nytt och gammalt. Bra och välfungerande hemsida. Har även två butiker i London väl värda ett besök.
http://www.thewhiskyexchange.com/

När det gäller egen import via de två sistnämnda, har jag köpt ett antal gångar helt utan problem. Man skall dock inte tro, att det blir billigare än här hemma, men man kan hitta rariteter som inte är så lätt åtkomliga annars.

Överhuvudtaget finns det ingen säker regel när det gäller priser. Är du efter en standardutgåva bör du kolla samtliga ovannämnda för att hitta bästa pris.

Kommentarer

Berith skrev 2010-05-25 klockan 17:25

Så bra att få lite information om de olika butikerna.

chivas skrev 2018-07-13 klockan 05:50

Artikeln ger mig information om de butiker jag behöver, tack

Lämna en kommentar
Reklam: