Vitlökstårta

Bland de inskickade recepten dyker det ibland upp saker som jag inte riktigt vet om jag vågar testa. Jag menar, hur gott låter det med “vitlökscake” egentligen? Men Kjell som skickade in receptet verkade trovärdig. Receptet blev dock liggande i flera månader innan vi vågade testa..

Tårtan var enkel att göra, men den tog tid. Så tipset är att göra den dagen innan.

vitlokscake

Vitlökstårta

Botten:
10 st digestive, fullkorn
75 g smör

Fyllning:
200 g färskost Vitlök och örter
2 dl crème fraiche
2 ägg
salt
peppar
1-2 pressade vitlöksklyftor

Topping:
200 g färskost Vitlök och örter
1 dl hackad färsk spenat
1 ägg
salt
ev. färsk dragon

Dekoration:

färsk spenat
färsk dragon

 

Sätt ugnen på 175 grader.

Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min.

Vispa ihop färskost, ägg och crème fraiche till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i ytterligare 25-30 min. Låt kakan svalna minst 15 min.

Blanda ihop färskost, ägg och spenat. Bred ut det på kakan och grädda i ytterligare ca 20 min. Låt kakan kallna ordentligt i kylskåpet.

Kakan passar perfekt till grillat.

Tack till Kjell Sällberg för receptet!

Millans kommentar: Helt okej tycker jag. Gästerna blev stormförtjusta och ville ha receptet.

Kommentarer

Christina W skrev 2007-08-26 klockan 10:47

Låter himla gott....eller rättare sagt lät inte så gott men såg gott ut när det väl var på bild

Caroline skrev 2007-08-29 klockan 22:50

Hmm hur smakade detta egentligen?? Var det gott??

Millan skrev 2007-08-30 klockan 13:44

Caroline: Som jag skrev, de andra blev väldigt förtjusta i det. Själv tyckte jag att det var ok. Jag kan äta det igen, men det är inte så att jag längtar efter den.

Lämna en kommentar




*