Vitlöksdoftande grillad Portabello

Ett enkelt tillbehör till det grillade köttet eller att servera istället för kött.

Vitlöksdoftande grillad Portabello
1 portabello svamp
olja
1 vitlöksklyfta
smör

Gnid in ovansidan med olja (alltså den sidan som är neråt när du grillar). Pressa eller finriv vitlöken och fördela i svampen. Lägg i några rejäla klickar smör. Grilla ca 10-15 minuter. Efter halva tiden brukar vi lyfta upp den och lägga en bit aluminiumfolie under, för att inte bränna den.

Kommentarer

Maja skrev 2011-08-17 klockan 18:38

Har aldrig smakat portabello innan. Hur smakar det? Ser ju ut som en jättechampinjon :)

Chrisse skrev 2011-08-17 klockan 19:02

Jag tycker det påminner om champinjon i smaken. Lite fastare och mer matig men lik i smaken.

Linda - Cupcakefluffan skrev 2011-08-17 klockan 19:45

Portabello har jag aldrig ätit, låter spännande, sambon som älskar svamp skulle verkligen gilla det

Veckans länkkärlek vecka 33 | Matgeek skrev 2011-08-19 klockan 22:39

[...] kanske det är läge att fundera lite på alternativen. Portabello är en förbaskat god svamp och grillar man den som genierna på Salt & Peppar behövs bara en bit kött, lite sallad och en god sås. Sen är [...]

Lämna en kommentar




*