Vitlöksdoftande grillad Portabello
Ett enkelt tillbehör till det grillade köttet eller att servera istället för kött.
Vitlöksdoftande grillad Portabello
1 portabello svamp
olja
1 vitlöksklyfta
smör
Gnid in ovansidan med olja (alltså den sidan som är neråt när du grillar). Pressa eller finriv vitlöken och fördela i svampen. Lägg i några rejäla klickar smör. Grilla ca 10-15 minuter. Efter halva tiden brukar vi lyfta upp den och lägga en bit aluminiumfolie under, för att inte bränna den.
Kommentarer
Maja skrev 2011-08-17 klockan 18:38
Har aldrig smakat portabello innan. Hur smakar det? Ser ju ut som en jättechampinjon :)
Chrisse skrev 2011-08-17 klockan 19:02
Jag tycker det påminner om champinjon i smaken. Lite fastare och mer matig men lik i smaken.
Linda - Cupcakefluffan skrev 2011-08-17 klockan 19:45
Portabello har jag aldrig ätit, låter spännande, sambon som älskar svamp skulle verkligen gilla det
Veckans länkkärlek vecka 33 | Matgeek skrev 2011-08-19 klockan 22:39
[...] kanske det är läge att fundera lite på alternativen. Portabello är en förbaskat god svamp och grillar man den som genierna på Salt & Peppar behövs bara en bit kött, lite sallad och en god sås. Sen är [...]
Reklam:
Lämna en kommentar