Vitkålssoppa med falukorv

Egentligen hade jag tänkt testa ännu ett recept från Markus höst- och vintermat, men det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Huvudkryddan kummin var visst slut, insåg jag när jag väl börjat laga och någon fläskkorv fick jag inte tag i. Så detta är inte riktigt Marcus version, men nästan ;) Det blev hur som helst både gott och billigt.

vitkålssoppa med falukorv

Vitkålssoppa med falukorv
till 4 portioner

400 g vitkål, strimlat
1 gul lök, delad och tunt skivad
neutral olja och smör till stekning

1 nypa strösocker
1 sjärnanis
2 dl vitt vin
2 lagerblad
2 kvistar färsk timjan
1 liter kycklingbuljong
salt & svartpeppar

400 g falukorv

till servering:
bröd

 

Stek kål och lök i olja och smör i en stor kastrull tills kålen fått lite färg, rör då och då.

Tillsätt socker och stjärnanis. Häll på vin och låt koka upp. Tillsätt lagerblad, timjan och buljong. Låt sjuda ca 25 minuter. Smaka av med lite salt & peppar.

Skär falukorven i strimlor och lägg i. Låt soppan puttra tills korven blivit varm. Plocka upp lagerbladen och anisen.

Servera med bröd.

Lämna en kommentar
Reklam: