Vit lasange aka Spenatlasange

Ca 5 portioner

Ingredienser:
400 gr nötfärs
200 gr färska champinjoner
1 stor gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
1-2 burkar Creme Bonjour vitlök och örter
1-2 påse babyspenat
2 paket färska lasangeplattor
1 paket Kelda ostsås (5 dl)
salt & peppar

Gör så här:
1. Finhacka löken och vitlöken. Skär champinjonerna i mindre bitar samt skölj spenaten och låt den rinna av i ett durkslag.

2. Bryn löksorterna samt svampen, lägg åt sidan.

3. Bryn köttfärsen, salta och peppra.

4. Vänd ner löksorterna samt champinjonerna så att de blandas väl med köttfärsen.

5. Rör i 1-2 brukar Creme Bonjour fraiche (ta den mindre mängden om du inte vill ha så mycket sås).

6. Vänd ner babyspenaten.

7. Börja med ett lager sås i en ungsfast form (jag använden mindre långpanna, ca 20 x 30 cm) och varva sedan med lasangeplattor, ostsås, köttfärsröra. Avsluta med ett lager lasangeplattor och toppa rikligt med ostsås.

8. Grädda i 225 grader i ca 20-30 minuter eller tills lasangen har fått färg.

9. Serveras tillsammans med en god sallad.

Smaklig måltid!

Marias kommentar: Detta recept kom till av en tillfällighet. Jag var lite less på den vanliga köttfärslasangen och ville testa något nytt. Alla ingredienserna var och en för sig är ju himla goda så varför inte testa att göra lasange av dem? Sagt och gjort, det blev himla gott, men ser kanske inte så aptitligt ut då i alla fall jag förknippar lasange med en ganska stark rödaktig färg och denna version är ganska färglös…

Fungerar utmärkt att frysa och sedan värmas i micron!

Lämna en kommentar




*