Vinnaren med det bästa jul eller nyårsreceptet

Kanelstänger

Vi har lagat och smakat och funderat fram och tillbaka. Nu är det dock dags att berätta vilket av recepten som vinner tävlingen.

Vi säger grattis till RoseMarie och hennes goda Varm äppeldryck med kanel!

RoseMarie skriver att receptet fungerar alldeles utmärkt även som en förrättssoppa (med lite finstrimlad mynta och strimlad Granny Smithäpple som läggs ovanpå precis innan servering) men att de mest serverar den som en varm juldryck.

VARM ÄPPELDRYCK MED KANEL

Ingredienser:
350 g vatten
150 g äppelvin eller äppelcider
40 g strösocker
1 vaniljstång – gör ett snitt längs med.
1/2 kanelstång
skalet av 1 citron, i stora strimlor.
3-4 stora röda äpplen – urkärnade, tvättade men med skalet kvar.

Gör så här:

1. Koka upp allt och låt det småkoka i ca 15 minuter.
2. Sila och smaka av.
3. Eventuellt får man tillsätta citronjuice/socker beroende på hur söt drycken är.

RoseMaries kommentarer till receptet:

*Ja, till och med vätskan ska vägas, inte mätas upp. ;-)
*Det går jättebra att göra den på vanlig butiksäppelcider men allra godast blir den med ett vin från systemet som är smaksatt med äpple/kanel/vanilj – Varm & Kall Astrakan (nr 2423).
*Det blir inte så mycket dryck av receptet så jag brukar oftast dubbla det, men det räcker ändå med en vaniljstång till en dubbel sats.

Maila oss din adress så skickar vi hem kokboken till dig!

Lämna en kommentar




*