Vinnare i Save Food Guide-tävlingen

Först vill jag be om ursäkt att det tagit sådan tid för mig att dra vinnarna i “Save Food Guide”-tävlingen. Jag har helt enkelt njutit lite väl mycket av min semester :)

Men nu, får jag presentera de tre vinnande förslagen:

Kristina skriver:
Vin och öl som blivit över brukar jag frysa in som iskuber och sedan använda för smaksättning i grytor, stuvningar och såser.
Rester som inte innehåller lök eller farliga ben ger jag ofta till våran hund som extra smaskig måltid. Glad hund är en glad matte :-)

Trist frukt och grönt brukar jag köra i mixern till en smaskig smoothie. Det är oftast inget fel på frukten, men vi människor i Sverige har en tendens att äta med ögonen.
Trist bröd ger jag fåglarna på vintern, eller gör smaskiga fattiga riddare på.

Men det bästa tipset är att inte stirra sig blind på “bäst före datum”, utan faktiskt använda lukt- och smaksinnet.

Ha en härlig sommar!

Berith skriver:
Matlådor att ta med till jobb eller att äta hemma till lunch är alltid bra att ha.
Ibland kan man göra buffé på rester för det mesta som blir över går att frysa in.
Rester av kött är utmärkt att göra paj av.
Att ta fram några skivor bröd åt gången gör att brödet aldrig blir gammalt.

Malin skriver:
Jag brukar försöka att ta hand om mina rester! Kyckling från gårdagen kan exempelvis bli en god paj eller en närande soppa. Dessutom minskar det inte bara matsvinnet, utan det är gott för plånboken också :D

Ni kommer under dagen att bli kontaktade via mailadressen ni angav!

Lämna en kommentar




*