Vinn 18 påsar av Estrellas nya goda västkustchips!

Vi har fått provsmaka Estrellas nya västkustchips och nu har även du chansen att få smaka!

Men först lite information om vad som är så nytt med västkustchipsen.

Chipsen tillverkas på gammaldags vis i grytor och friteras i jordnötsolja. Det tar tre till fyra gånger så lång tid som normalt men ger ett krispigare chips med rustikt och naturligt utseende. Den närodlade potatisen skivas med skalet kvar och kommer från gårdar på Västkusten.

De nya smakerna är Havssalt, Gräddfil & Lök samt Havssalt – räfflade

Millans kommentar om chipsen: Otroligt krispiga och goda chips! Gräddfil & Lök blev en klar favorit hos mig.

Chrisses kommentar om chipsen: Mycket krispiga och goda chips som jag gärna äter igen. Speciellt de räfflade med havssalt. Dock undrar jag varför alla nya chipssorter automatiskt kommer i mindre påsar men till samma pris!

Din chans att vinna 18 chipspåsar!

Svara på tre frågor i kommentaren till det här inlägget senast den 13/9 kl 23.59. Därefter utser representant för Estrella samt Salt&Peppar vinnaren, som presenteras här i bloggen.

1. Varför tror du att man friterar chipsen i jordnötsolja?

2. Varifrån kommer potatisen till västkustchipsen?

3. Kommer du att dela med dig av vinsten och till vem isåfall?

Läs mer om chipsen här:
www.estrella.se
www.facebook.com/estrellasverige

Kommentarer

Ann Charlott Nordström skrev 2012-09-06 klockan 12:54

1. För att de blir krispigare, godare och vackrare. Nyttigare också kanske 2. Från gårdar på västkusten 3. Absolut, till min yngste bonusson. Han och jag är familjens potatisfreaks. Vår store idol är Jonas Ahlströmmer...

Linda skrev 2012-09-06 klockan 14:27

1: För att de skall bli riktigt knapriga/krispiga och goda. 2. Västkusten och då Edenberga Mölla, Skottorps Sätteri och Bjärome. 3. Med min sambo, föräldrar när de kommer på besök från Skåne och min lillebror som absolut alltid måste testa det senaste som kommer ut på marknaden när det gäller sötsaker, kakor och chips, kan ju inte äta upp 18 påsar själv :-).

Helena i Uppsala skrev 2012-09-06 klockan 16:57

1 den mest välsmakande oljan enligt Estrellas konsumentester. Jordnötoljan vinner klart över andra alternativ som rapsolja, palmolja och solrosolja när det kommer till smak. Och så blir de så knapriga. 2 Edenberga Mölla, Skottorps säteri och Bjärome (gårdar på Västkusten) 3 nej, jag kan inte få nog av chips så jag vill ha allt själv

Erica skrev 2012-09-06 klockan 19:10

Jag är gärna med och tävlar. :-D 1. Då dess milda sötma lyfter chipsen till nya höjder och framhäver potatisens smak. Dessutom är det en naturlig och nyttig olja. 2. Från gårdar på väskusten, närmare bestämt Edenberga Mölla, Skottorps Säteri och Bjärome. 3. Ja, jag kommer absolut att dela med mig till min pojkvän, som är mycket mer chipsfrälst än jag. Jag kommer antagligen även att dela med mig till fler nära och kära. Oftast blir ju smakupplevelsen bättre när man upplever den tillsammans med personer man tycker om.

Emma Granath skrev 2012-09-06 klockan 22:32

1. Jordnötsoljan gör att chipsen blir krispiga och goda med en naturlig smak. Konsumenttester har gett högsta betyg! 2. Från utvalda gårdar på väskusten - Edenberga Mölla, Skottorps Säteri och Bjärome. 3. Jag kommer absolut att dela med mig! Försöker tänka på vikten så 18 påsar bara till mig... nja, ingen höjdare. Men jag och min nyblivna make ska ha en fest för vännerna och då kan jag garantera att chipsen skulle gå åt framåt småtimmarna!

Ulla skrev 2012-09-06 klockan 22:36

1. Dom blir krispigare, och godare. 2.Kommer från gårdar på Västkusten 3. Kommer att dela med mig till mina tre chipsgalna barn!

Emelie skrev 2012-09-06 klockan 22:42

1.Jordnötsoljan lämpar sig bra för att fritera med lägre värme och under längre tid än för vanliga chips och ger ett krispigare chips. 2.Edenberga Mölla ( dit åkte mamma med häst &vagn till kvarnen för att mala mjöl), Skottorps Säteri, Bjärome 3.Fem i familjen får dela så klart, då alla är stora film och chipsfans och gärna provar nya smaker.

Kristoffer Andersson skrev 2012-09-06 klockan 22:46

1, Processen är skonsammare och det gör att chipsen inte går sönder lika lätt. Jordnötsoljan är naturlig och det gör chipset krispigt på ett naturligt sätt. 2, Skottorps säteri, Bjärome och Edenberga Mölla. Alla är Svenska gårdar från Västkusten. 3, Då jag jobbar på ett försäljningskontor för ett kollektivtrafikföretag så kommer jag dela mina chipspåsar med mina underbara kollegor. Vi är chipsomaner och det gör även att vi alltid är redo för stressiga stunder framför våra dataskärmar.

Fredrik skrev 2012-09-06 klockan 23:59

1.ger ett krispigare chips med rustikt och naturligt utseende. 2.kommer från gårdar på Västkusten. 3. kommer att delas med kidsen och med lite tur så kommer tom jag också att få smaka...

Marianne Andersen skrev 2012-09-07 klockan 07:01

1. hållbarare. Trevligt utseende, sprödare 2. gårdar vid västkusten 3. delar med mig till min chipstossige käre man Själv nöjer jag mig med en påse för midjans skull

Jessica Hellström skrev 2012-09-07 klockan 07:48

1. Krispigare chips med godare med naturlig smak. 2. Från gårdar på Västkusten (Skottorps säteri, Bjärome och Edenberga Mölla) 3. Det känns alltid lyxigt att få bjuda på något nytt och fräscht, speciellt när man får gäster här hemma, så att få bjuda på Västkustchips med olika dippsåser till tjejkvällen blir toppen!! Kan lova att Estrellas goda chips kommer gå åt som smör i solsken :-) Mums!!

Emelie Olsson skrev 2012-09-07 klockan 12:08

Jag är jättegärna med och tävlar! 1. De friteras i jordnötsolja just för att få ett krispigare chips och för att utseendet på chipset blir mer naturligt. 2. Potatisen kommer från olika gårdar. Skottorps säteri, Edenberga Mölla och på Björome som ligger 2 mil från falkenbergskusten. 3. Kommer delas med mina kära vänninor! då vi brukar träffas någon helg ibland och ha pyjamashelg, alltså vi ligger i pyjamas en hel helg, kikar film och äter massa onyttigt =)Och vad höjer inte en tjejkväll än chips? kvällens höjdpunkt! MVH/Emelie

Jessica skrev 2012-09-07 klockan 23:47

1-blir krispigare, finare, nyttigare, godare 2-skottorps säteri, edenberga mölla, björome 3-självklart jag bjuder på chips, min dotter är ett säkert tips. För chips är hon väldigt svag, precis som jag. Sonen och maken delar inte denna saken. Det kommer att bli chipsfross, och bara för oss!

monika gustavsson skrev 2012-09-08 klockan 06:11

1. Jordnötsoljan gör att chipsen blir krispiga och goda med en naturlig smak. 2. Från utvalda gårdar på väskusten – Edenberga Mölla, Skottorps Säteri och Bjärome. 3.I år är första året på 8 som jag inte kom till västkusten p.g.a skilsmässa. Laddar batterierna och planerar för en minisemester år 2013! Tills dess smakar jag och barnen mer än gärna på dessa chips och bjuder mormor och morfar! vh Monika

Anna L skrev 2012-09-09 klockan 09:34

1. För att de ska bli riktigt krispiga och få en godare smak 2. Edenberga Mölla, Skottorps Säteri och Bjärome 3. Men det är väl klart. Till hela familjen som alla älskar chips. Tror inte jag mått så bra om jag smäller i mig alla själv, he he

Per Mörk (Mörk o Mat) skrev 2012-09-09 klockan 18:36

Så här är det: 1. Det ger ett krispigare chips. 2. Från gårdar på västkusten. (Skottorps säteri, Bjärome och Edenberga Mölla) 3. De som jag skulle tänka mig skulle få smaka är produktutvecklarna på OLW så kanske de lär sig.....

Berith skrev 2012-09-09 klockan 19:15

1. Jordnötsoljan gör chipsen krispigare och nyttigare. 2. Från utvalda gårdar på västkusten. 3. Nä...jag vill inte dela med mig! Men om jag vinner 18 påsar så är de svåra att gömma och jag blir nog tvungen!

Markus skrev 2012-09-10 klockan 16:30

1. För att de blir godast och krispigast med jordnötsolja 2.De kommer från Västkusten; Edenberga Mölla, Skottorps säteri och Bjärome 3. Hmm...vi får väl se. Dottern lär jag i alla fall inte kunna gömma dem för...

berit samryd skrev 2012-09-10 klockan 21:13

1.nyttigt samt att få optimal krispighet 2.Det kommer från västkusten,närproducerande potatisodlare 3.har självklart fredagsmys med min dotter clara som älskar chips

Ulrika skrev 2012-09-11 klockan 10:51

1: För att de skall bli riktigt knapriga/krispiga och goda. 2. Västkusten och då Edenberga Mölla, Skottorps Sätteri och Bjärome. 3. Skulle passa perfekt till mitt stundande 40-års kalas. Min lillebror och son skulle bli överlyckliga. De är riktiga chipsfreaks!

Emma skrev 2012-09-11 klockan 13:53

1. För att de ska bli så krispiga, smakrika och goda som möjligt! 2. Potatisen kommer från västkusten. Gårdarna heter Edenberga Mölla, Skottorps säteri och Bjärome. 3. Jag älskar chips och kommer därför med glädje äta upp några påsar helt på egen hand. Resten kommer jag dela med mig av till vänner och familjemedlemmar. Kanske ordna en chipsfest? Det skulle inte vara helt fel.

Alexander skrev 2012-09-11 klockan 21:37

1. För att de ska bli så krispiga och goda som möjligt. 2. Från utvalda gårdar på väskusten – Edenberga Mölla, Skottorps Säteri och Bjärome. 3. Några påsar ska jag njuta av själv och resten kommer gå åt när jag och mina kompisar har våra filmkvällar.

Cat skrev 2012-09-11 klockan 22:17

1, För att de skall bli ännu krispigare, mer smak, nyttigare olja, och ännu, ännu godare! 2,Inte vilken potatis som helst eller ställen utan från speciellt utvalda gårdar på västkusten – Edenberga Mölla, Skottorps Säteri och Bjäromegård. 3,OM jag skulle! Jag skulle ha en stor fest och bara få frossa i chips som de är, chips med dipp, chips toppade med Creme Fraiche, lök och löjrom, chips naturella, chipsgratäng, chipstävling och smaktest-vilken är godast, hur många chips kan man få in i munnen utan att det smular över osv..osv Chips som delas med flera är verkligen dubbel glädje och dubbelt så gott!!

Linda skrev 2012-09-12 klockan 09:12

1. För att den milda sötman i jordnötsoljan lyfter den fina potatisen till nya höjder 2. Från gårdar på västkusten 3. Ja, familjen kommer att äta chipsen till vårt Fredagsmys, mums :-)

JK skrev 2012-09-12 klockan 15:34

1. De friteras i jordnötsolja eftersom det ger ett krispigare chips (med rustikt och naturligt utseende) 2. Från gårdar på Västkusten, närmare bestämt Edenberga Mölla, Skottorps Säteri och Bjärome. 3. Jag kommer dela med mig till min lika chipsnördiga lillebror, så att vi båda kan utvärdera chipsen.. Något vi har för vana att göra när vi hittar chipsnyheter! :)

Andreas skrev 2012-09-12 klockan 18:03

1. Varför tror du att man friterar chipsen i jordnötsolja? * Chipsen blir krispigare och får ett speciell utseende 2. Varifrån kommer potatisen till västkustchipsen? * Bjärome, Edenberga Mölla & Skottorps säteri 3. Kommer du att dela med dig av vinsten och till vem isåfall? * Om det blir något över efter en helgs chipsfrossa med familjen så får nog kollegorna på jobbet ta del av godsakerna

Totte skrev 2012-09-12 klockan 19:22

1 De è nyttigt 2 Gårdar på västkusten 2 Va e de för påhitt att bjuda på något som man själv diggar

clara skrev 2012-09-12 klockan 20:48

1.För att chipsen blir krispigare, nyttigare och de tillverkas på ett naturligt sätt. 2.De härliga gårdar på västkusten,Edenberga Mölla, Skottorps Säteri och Bjärome. 3.Självklart skulle jag dela med mig, kanske bjuda in kompisarna på filmmys:)

hanna skrev 2012-09-12 klockan 20:52

1.Nyttigare och för att få de så krispiga som möjligt 2.Närproducerande potatisodlarna, Skottorps Säteri, Edenberga Mölla, Skottorps Säteri och Bjärome. 3.Skulle bada i ett chipshav, vikten får vi tänka på en annan gång!

Teresa skrev 2012-09-12 klockan 21:09

1. För att få knaprigare och smakrikare chips. 2. Västkusten från Edenberga Mölla, Skottorps Säteri, Bjärome. 3. Jag kommer mycket generöst att dela med mig av chipsen till bebisen i magen och om det blir några över till sambon också!

Pernilla Nilsson skrev 2012-09-13 klockan 06:51

De friteras i jordnötsolja för att de blir krispigare och får ett rustikt fint utseende. Potatisen kommer från Västkusten och gårdarna Bjärome, Edenberga Mölla och Skottstorp Säteri. Äntligen kommer ett chips för oss som inte tål vanlig olja!Jag skulle dela med min dotter då vi blir sjuka av vanlig olja och vi skulle äntligen få mumsa chips till fredagsmyset med resten av familjen : )Tack för en fin och inspirerande blogg!

i min lilla lilla värld skrev 2012-09-14 klockan 21:53

1) För smakens skull och för att de blir krispigare 2) Från gårdar på Västkusten. Edenberga Mölla, Skottorps Säteri och Bjärome. 3) Jag skulle dela med mig av mina vänner på hälsocoachlinjen. De behöver släppa lite på sina strikta matregler..

Anna L skrev 2012-09-22 klockan 12:18

Har jag missat det eller är vinnaren utsedd???

Anna jönsson skrev 2012-09-24 klockan 20:48

1, krIspigare chips och för utseendet , 2 från gårdar på västkusten 3, kan nog tänka mig att bjuda , men jag älskar chips så det mesta behåller jag själv ;-)

Lämna en kommentar
Reklam: