Vingryta med mandel

En mustig gryta som får det mesta av sin smak från rödvinet passar perfekt att värma sig med i vinterkylan!

Vingryta med mandel
till 2-3 personer

300 g biff
1 rödlök
1 burk hela champinjoner
smör

1,5 dl rödvin
2 msk kalvfond
1 tsk soja
1/2-1 tsk samal oelek
2 dl creme fraiche
djupfryst persilja (ca 1/4 dl)

redning (1 msk mjöl + lite vatten vispas)

1 dl skalad mandel

kokt potatis/ris/bulgur

Skär köttet i bitar. Klyfta löken. Bryn kött, lök och svamp i en stekpanna.

Rör i vin, fond, soja, samal elek, creme fraiche och persilja. Låt koka ca 5 minuter. Red av grytan. Låt puttra ytterligare ca 5-10 minuter.

Dekorera grytan med mandel och servera med potatis/ris/bulgur.

Kommentarer

Malin skrev 2010-12-09 klockan 21:51

Låter som en jättegod gryta! Bara massa godsaker i :)

Lämna en kommentar




*