Vinfräst brysselkålssallad
Nu är det änligen dags för julens “Las Morasâ€-recept och här kommer vårt första bidrag. Det är en sallad som passar lika bra som ensamrätt som på julbordet. Helt vegetariskt är den dessutom. Eftersom Las Moras redan smaksatt brysselkålen blir det perfekt att dricka resten av vinet till maten.
Vinfräst brysselkålssallad
500 g brysselkål
2 schalottenlökar
25 g smör
1/2 citron
1 dl Las Moras (vitt vin)
1/4 dl socker
400 g rödkål
1 paket halloumi (ca 250 g)
2 dl naturella cashewnötter
1/2 msk olivolja
salt
peppar
att dricka till:
Las Moras (länk till systembolaget)
Börja med att skära halloumin i tärningar och stek tills de får snygg stekyta. Lägg åt sidan.
Häll olivolja i ett hett stekjärn och lägg ner nötterna. Salta rikligt och fräs tills nötterna blir snygga. Lägg åt sidan.
Skölj och ansa brysselkålen. Skär schalottenlöken i tunna skivor. Fräs brysselkål och lök i smöret. Riv citronskalet och tillsätt tillsammans med citronsaft, vin och socker. Låt vinet fräsa in. Brysselkålen ska precis ha blivit lite mjuka. Stäng av plattan.
Strimla rödkålen och blanda ner i brysselkålen.
Lägg upp på serveringsfat och strö över halloumi och nötter.
Reklam:
Lämna en kommentar