Viltkyckling – barnversionen

Viltgryta - barnversionen

Ingredienser:
250 gr kycklingfilé
1 gul lök
1 äpple
0,5 dl röda eller svarta vinbär
2,5 dl 15% matlagningsgrädde
2 msk svart vinbärssaft
1 msk kycklingfond
vitpeppar
0,5-1 tsk timjan

Gör så här:
1. Tärna löken grovt och skär kycklingfilén i mindre bitar, ca 2×3 cm.
2. Bryn detta i lite smör och ha på vitpeppar.
3. Häll över grädden, fond, saft och låt koka upp.
4. Ha i tärnat äpple och vinbären och låt koka med tills kycklingen är genomkokt, ca 10 min. OBS! Kolla att kycklingen verkligen är färdig, det ska komma klar köttsaft om du delar en bit. Det får absolut inte vara rosa, koka då vidare i 5-10 minuter till.
5. Mixa till lämplig konsistens beroende på hur stora bitar ditt barn kan äta.
6. Servera med ris, pasta eller potatis(mos) och valfria grönsaker till.

Marias kommentar: Här hemma är ärtor himla poppis för tillfället och bäst är det om man får sitta och plocka dem separat med fingrarna. Det går an om de är blanda tillsammans med övrig mat, men sååå mycket godare och roligare att få plocka själv. Välj någon grönsak som ditt barn gillar. Hittills har grytan serveras med ris och det har varit himla gott har dottern tyckt. 65 gr kokt ris är en lagom portionstorlek om ditt barn äter en 200 gr barnmatsburk annars. Sen tog jag ca 100 gr gryta och sedan en näve kokta gröna ärter. Gott tyckte den snart 11 månader gamla dottern.

Hur många portioner det blev á 100 gr gryta minns jag tyvärr inte. Runt 6-8 portioner var det i alla fall.

Kommentarer

Kryddburken skrev 2010-03-23 klockan 20:28

Härligt recept!! Mer sånt här, säger jag som inte har småbarn. Men det är ju faktiskt här det börjar! ;-) Jag höll själv på enormt mycket med egen barnmat när dom var små men då hade jag ju inte bloggen! Det är nog många småbarnsföräldrar som skulle uppskatta mer recept på nätet att laborera med!! Hejja hejja!!

Emmy skrev 2010-03-24 klockan 14:42

Jag tror hela min familj skulle gilla detta! Stora som små ;-) Det gillar jag god mat för hela familjen.

Maria skrev 2010-03-24 klockan 15:27

Kryddburken: Tusen tack för dina snälla ord. Mer recept kommer inom denna kategori helt klart. Emmy: Det smakar riktigt gott så jag tror nog att såväl stor som liten gillar detta. Det finns även en annan version av Viltkyckling här som innehåller mera salt = inte så lämplig för småbarn. Testa gärna den version som lämpar sig bäst för dig och din familj och tala gärna om vad ni tyckte sen.

Emmy skrev 2010-03-25 klockan 00:00

Ska jag absolut göra!

Lämna en kommentar
Reklam: