Vegetarisk teriyakiwok med ingefära

Det är inte alltid lätt att få ihop veckans middagar. Vi är duktiga på att planera och köpa hem, men mindre duktiga på att komma ihåg vad som ska tas fram från frysen kvällen innan. Quornstrimlor i sig är kanske inte världens godaste produkt, men marinerade förvandlas de till riktigt goda saker. De är dessutom smidiga att ta direkt från frysen, ner i marinad, vänta en halvtimme och sen tillaga på några minuter. Gillar du inte quorn använd marinaden till kyckling.

Dagens tips (jag sagt förr), köp en rejäl bit ingefära, skala och frys in i bitar. När du ska använda det så ta direkt från frysen och riv med ett rivjärn.

Vegetarisk teriyakiwok med ingefära
till 3 portioner

300 g Quornstrimlor

marinad:
2 msk olja
1/2 dl teriyakisås
1 vitlöksklyfta
1 msk finriven ingefära (ca 1-2 cm)
1 apelsin
2 msk vitvinsvinäger

1 röd paprika
1 morot
6 vårlökar

tillbehör:
äggnudlar

Ta fram Quornstrimlorna från frysen och lägg i en skål. Tillsätt olja, teriyakisås, pressad vitlök, ingefära, finrivet skal från 1 apelsin, saften från 1/2 apelsin och vitvinsvinäger. Låt det stå framme i rumstemperatur ca 30 minuter medan quornen tinar och marineras. Rör om då och då.

Lägg äggnudlar i en skål och häll över kokande vatten så att de täcks. Låt stå i ca 3 minuter och häll sedan av vattnet.

Värm en wokpanna på hög värme, häll i olja och lägg i quornstrimlor, grovriven morot och hackade vårlökar. (Om det är väldigt torrt i pannan tillsätt 1/2 dl kokande vatten.) När quornen är färdig, lägg i strimlad paprika.

Servera med nudlar.

Källa: Inspirationen kommer från:
http://www.quorn.se/recipes/Quorn_Teriyaki.aspx

Kommentarer

Martina skrev 2012-06-09 klockan 10:05

Bra tips det där med ingefäran, det blir ju alltid en liten bit över som ligger och bli dålig i kylskåpet!

tina skrev 2012-06-10 klockan 08:32

Ingefära i frysen, för att du inte gör av med den innan den blir dålig, eller för att det är lättare att riva fryst?

Sanna skrev 2012-06-10 klockan 09:43

Det ser jättegott ut! Jag älskar vegetarisk mat och skulle gärna äta mer av det.

Millan skrev 2012-06-10 klockan 09:54

Tina: Jag återkommer, ska skriva ihop ett inlägg med mina bästa ingefärstips!

Lämna en kommentar




*