Vegetarisk pyttipanna

Här kommer vårt tredje midsommar-recept för “Las Moras“. En vegetarisk pyttipanna passar lika bra på midsommarbuffen som till nattamad framåt småtimmarna. Att det dessutom är väldigt gott ihop med vinet gör ju knappast saken sämre :)

pyttipanna

Vegetarisk pyttipanna
Några mått har jag inte, utan utgå lite från hur hungrig du/ni är :)

färskpotatis
några knippelökar (gärna med det där gröna kvar)
krispiga morötter
smör
halloumi
persilja (strimlad/klippt)
salt & peppar

till servering:
rädisor
stekt ägg

Skär potatis, lök och morötter i mindre bitar. Börja med att steka potatisen och löken i smör så att potatisen börjar bli mjuk. Skär hallomin i tärningar. Tillsätt de andra ingredienserna och låt steka med tills allt är varmt. Jag gillar när morötterna har lite krisp kvar. Krydda med salt&peppar.

Servera med stekt ägg.

las moras tävling

Kommentarer

Linda Johansson skrev 2013-06-19 klockan 10:37

Pytt i panna är alltid gott! Men hur smakar rädisor egentligen? Jag testade som liten, ca 8-10 år gammal, och avskydde smaken. Det var beskt, pepprigt och jordigt. Väldigt speciell smak, men det tycks som "alla" gillar rädisor, så det kanske är mig det är fel på? :) Har ingen lust att testa nu som vuxen, bara lukten av uppskurna rädisor får mig att må illa... Ha ha.

Millan skrev 2013-06-19 klockan 20:31

Linda: Det finns massor av olika sorters rädisor, från riktigt starka till milda sorter. Tyvärr framgår inte det riktigt i butiken då det bara är "rädisor". Men skulle du få för dig att odla det i balkonglådan så märker du snabbt vilken jungel med fröer det finns! Jag äter gärna mina rädisor med salt, tycker att de blir godare då. Men jag har kompisar som kokar dem lätt och serverar med smör också. Men jag kan förstå att du inte är sugen på att testa igen, även om jag nog tvingat dig om du kom på besök ;)

Linda Johansson skrev 2013-06-20 klockan 10:10

Min mamma doppade de råa rädisorna i strösocker när hon åt, så jag antar att de var rätt beska för henne också! :) Jag tror mormor odlade rädisorna själv på sin kolonilott (hon odlade mycket grönsaker och hade bärbuskar och fruktträd), men det här var i början på 80-talet, så jag vet inte så mycket om det hela och mamma är totalt ointresserad av grönsaker. :)

Lämna en kommentar
Reklam: