Vegetarisk linsgryta

Snabblagat smalt och vegetariskt. Inget höjdarrecept, men mättande och fungerar bra i micron dagen efter. Till nästa gång kommer vi att blanda i lite quornbitar också.

Vegetarisk linsgryta
till 4 portioner

2 gula lökar
2 msk rapsolja
1,5 msk curry (smaka dig fram)
1 blomkålshuvud, (ca 600 g)
1 burk tomater, krossade (400 g)
4 dl vatten
salt
3 dl röda linser

till servering
ris
grönsaker (på fotot inlagda gurkar och syltlök)

Skala och finhacka löken. Hetta upp oljan i en kastrull eller gryta och fräs löken ca 1 minut. Tillsätt curry och fräs ytterligare ca 1 minut.

Dela blomkålshuvudet i små buketter och blanda ner dem. Tillsätt krossade tomater, vatten, salt och linser. Koka under lock ca 10 min.

Servera med kokt ris och lite chili pickles.

Källa: Receptet hittade vi från början hos Allt om mat
http://www.alltommat.se/recept/Vegetarisk-linsgryta-17472

Lämna en kommentar




*