Vegetarisk linsgryta
Snabblagat smalt och vegetariskt. Ett enkelt och mättande som fungerar bra i mikron dagen efter.
Vegetarisk linsgryta
till 4 portioner
2 gula lökar
2 msk rapsolja
1,5 msk curry (smaka dig fram)
1 blomkålshuvud, (ca 600 g)
1 burk tomater, krossade (400 g)
4 dl vatten
salt
3 dl röda linser
till servering
ris
grönsaker (på fotot inlagda gurka och syltlök)
Skala och finhacka löken. Hetta upp oljan i en kastrull eller gryta och fräs löken ca 1 minut. Tillsätt curry och fräs ytterligare ca 1 minut.
Dela blomkålshuvudet i små buketter och blanda ner dem. Tillsätt krossade tomater, vatten, salt och linser. Koka under lock ca 10 min.
Servera med kokt ris och lite chili pickles.
Reklam:
Lämna en kommentar