Vegetarisk linsgryta

Snabblagat smalt och vegetariskt. Ett enkelt och mättande som fungerar bra i mikron dagen efter.

Vegetarisk linsgryta
till 4 portioner

2 gula lökar
2 msk rapsolja
1,5 msk curry (smaka dig fram)
1 blomkålshuvud, (ca 600 g)
1 burk tomater, krossade (400 g)
4 dl vatten
salt
3 dl röda linser

till servering
ris
grönsaker (på fotot inlagda gurka och syltlök)

Skala och finhacka löken. Hetta upp oljan i en kastrull eller gryta och fräs löken ca 1 minut. Tillsätt curry och fräs ytterligare ca 1 minut.

Dela blomkålshuvudet i små buketter och blanda ner dem. Tillsätt krossade tomater, vatten, salt och linser. Koka under lock ca 10 min.

Servera med kokt ris och lite chili pickles.

Lämna en kommentar




Reklam: