Tinas vegetariska lasagne
När det gäller vegetarisk lasagne finns det hur många som helst att välja på. Men detta, som ursprungligen kommer från pickipicki (uppdaterat: hennes sida finns tyvärr inte kvar) är vår stora favorit och hänger fortfarande med. Det har blivit några mindre ändringar genom åren, men det mesta är fortfarande samma som originalreceptet. Låt mig presentera; Tinas vegetariska lasagne.
Och du, gör den med färska lasagneplattor så blir den om möjligt ännu godare.
Tinas vegetariska lasagne
2 gula lökar, finhackade
1 vitlöksklyfta, finhackad
3 morötter, grovt rivna
1 burk krossade tomater
1 dl vatten (häll vatten i burken med krossade tomater och “skölj ur” så att du får med allt tomatkross)
2 tsk vinäger (eller 1 dl rött vin)
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk socker
salt, peppar, örtkryddor
500 g keso
12 lasagneplattor (eller 1 -2 paket färska plattor)
2-3 dl riven ost
1 kula mozzarella
ev. mjölk
till servering:
sallad
ytterligare krispiga grönsaker
Fräs löken i lite olja tills den är mjuk. Häll i morötterna och fräs lite till.
I med krossade tomater, vatten, vinäger och kryddor, låt puttra i 10 min.
Dra av från plattan och rör i keso (får inte koka). Varva plattorna med röran i en form (fördelade halva mozzarellan i ett av lagren). Strö över osten.
Grädda i 225 grader i 30-40 minuter om du har torkade lasagneplattor ELLER
15-30 minuter om du kär med färska plattor. Häll eventuellt på en skvätt mjölk om du upplever att det blir torrt.
Tips: Den fungerar utmärkt att frysa in i lagom portioner och använda i lunchlådan.
Kommentarer
tina pickipicki skrev 2008-05-27 klockan 22:18
se där! tur för mig att den var ätbar ändå. få se nu ifall det dröjer ett halvår till nästa gång? :P
Millan skrev 2008-05-28 klockan 07:14
tina: *ler* nä, det kommer inte dröja ett halvår till nästa gång. Det kan jag lova :)
Saga skrev 2008-05-30 klockan 01:02
Kan man lägga in köttfärs där ändå, eller blir det "för mycket"? :)
Millan skrev 2008-05-31 klockan 10:34
Saga: Det kan man säkert. Men då hade jag nog uteslutit keson isåfall. Om du testar får du gärna rapportera :)
dannie skrev 2009-03-23 klockan 16:42
skulle vilja teste receptet, men bor i frankrike och hittar inte keso har. (har iaf inte upptackt den annu!!) har du nagot tips for att byta ut keson??
Millan skrev 2009-03-23 klockan 22:24
Daniel: Keso heter cottage cheese på engelska om det kanske gör letandet lättare? Ska försöka höra mig för om någon har förslag på vad man kan byta ut det mot. Jag återkommer!
Kumminosten skrev 2010-04-21 klockan 21:43
Hmmm... tänk om det kan vara den jag testade. receptet låter bekant och pickipickis blogg läser jag ju ofta och gärna...
Får prova och känna efter om smaken stämmer! Gudars vad bra att du tipsade i så fall :)
Reklam:
Lämna en kommentar