Vegetarisk chiligryta med kidneybönor

Det är många ingredienser i denna vegetariska chiligryta, men den är ruskigt lätt att laga och variera. Dagens version är en rejäl kylskåpsrensning där såväl selleri som en kvarglömd squash åkte i. I princip alla rotfrukter passar bra att hacka ner. Värmande gott när vinterkylan vägrar att ge med sig.

vegetarisk chiligryta

Vegetarisk chiligryta
till 5 portioner

2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
olja

1 röd chilifrukt
400 g morötter (i skivor)
400 g squash (i bitar)
3 stänger selleri (i tunna skivor)

2 burkar krossade tomater
2 burkar kidneybönor á 400 g
2 tsk soja
3 dl vatten
1 grönsakbuljontärning
1 dl rött vin

2 tsk torkad oregano
1 tsk paprikapulver
2 lagerblad
1 tsk fänkål
1 tsk kanel

salt & peppar
persilja

till servering:
knäckebröd

vegetarisk chiligryta

Hacka lök och vitlök. Fräs i olja tills löken börjar mjuka. Tillsätt alla de andra sakerna och låt puttra på svag värme minst 30 minuter. Plocka upp lagerbladen.

vegetarisk chiligryta

Servera med knäckebröd.

Fungerar utmärkt att värmas i micron dagen efter.

Lämna en kommentar




*