Vegetarisk chiligryta med kidneybönor
Det är många ingredienser i denna vegetariska chiligryta, men den är ruskigt lätt att laga och variera. Dagens version är en rejäl kylskåpsrensning där såväl selleri som en kvarglömd squash åkte i. I princip alla rotfrukter passar bra att hacka ner. Värmande gott när vinterkylan vägrar att ge med sig.
Vegetarisk chiligryta
till 5 portioner
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
olja
1 röd chilifrukt
400 g morötter (i skivor)
400 g squash (i bitar)
3 stänger selleri (i tunna skivor)
2 burkar krossade tomater
2 burkar kidneybönor á 400 g
2 tsk soja
3 dl vatten
1 grönsakbuljontärning
1 dl rött vin
2 tsk torkad oregano
1 tsk paprikapulver
2 lagerblad
1 tsk fänkål
1 tsk kanel
salt & peppar
persilja
till servering:
knäckebröd
Hacka lök och vitlök. Fräs i olja tills löken börjar mjuka. Tillsätt alla de andra sakerna och låt puttra på svag värme minst 30 minuter. Plocka upp lagerbladen.
Servera med knäckebröd.
Fungerar utmärkt att värmas i micron dagen efter.
Reklam:
Lämna en kommentar