Vedugnsbakad pastagratäng

Jag har snart tappat räkningen på hur många gånger jag fått kommentaren:
– Men hur mycket pizza äter ni egentligen? Det kan ju inte vara någon mening med att köpa en pizzaugn!
Men jo, det kan det faktiskt, för det går såklart att göra annat i ugnen också! I princip kan du göra allt du gör i vanliga ugnen i pizzaugnen också. Lite svårare med temperaturen, men allt är möjligt. Också måste jag säga att det är väldigt kul :) Här gjorde vi en enkel pastalunch i våra små gjutjärnsstekjärn.

Vedugnsbakad pastagratäng

Vedugnsbakad pastagratäng med soltorkade tomater
till 2 stekjärn diameter 18 cm = 2-3 portioner

Vedugnsbakad pastagratäng

1 förpackning färsk fylld pasta
1 förpackning Keldas färdiga pastasås med tomat & creme fraiche
soltorkade tomater
färsk spenat
fetaost

Vedugnsbakad pastagratäng

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Häll lite olja i botten på gjutjärnsformarna. Fördela pastan och blanda med spenat och soltorkade tomater.

Vedugnsbakad pastagratäng

Häll över såsen och smula över fetan på toppen. Lite peppar på slutet skadar inte.

Vedugnsbakad pastagratäng

In i ugnen tills det börjar bubbla i formen och maten blivit varm. Hur länge beror ju på hur varmt det är i ugnen, men du borde klara det på 10-15 minuter.

Vedugnsbakad pastagratäng

Färdigt :) Servera gärna med lite sallad till.

Tips: Gör gärna ett par omgångar när du är igång. Klarar sig utmärkt några dagar i kylen och passar perfekt till lunchlådan.

Tips: Se det här som ett grundrecept, ändra såsen till en ostsås istället och välj någon annan fyllning på pastan. Blanda ner lite strimlad skinka, eller majskorn. Finns hur många varianter som helst på det här.

Vedugnsbakad pastagratäng

Meditation att sitta och fånstirra på elden när ugnen värms upp. Mysigt!

Kommentarer

Kerstin skrev 2019-08-05 klockan 15:02

Så härligt att se att pizzaugnen används till annat än bara pizza

Millan skrev 2019-08-05 klockan 17:16

Kerstin: Tack för din kommentar! Vi har ju inte haft pizzaugn så länge än, men vi håller på att experimentera med en massa saker, just för att kunna utnyttja den till mer än bara pizza :)

Lämna en kommentar




*